Elkezdődött a kiválasztás és felkészülés folyamata: a szakácsok pályázatát augusztus 30-ig várja a Magyar Bocuse d’Or Akadémia. A pályázat témája: kacsa és kacsamáj, káposzta, alma.

A Magyar Bocuse d’Or Akadémia receptpályázatot hirdet magyar állampolgárságú szakácsok számára. A Magyar Bocuse d’Or Akadémia tagjaiból álló zsűri, Hamvas Zoltán elnökletével, kiválasztja a legígéretesebb recepteket, hogy azok alkotói élőben is bemutathassák tehetségüket a selejtezőn. A hazai döntőt megelőző selejtező verseny témáját 4 héttel a rendezvény előtt hirdetik ki, a 20 országot felvonultató európai döntőn 2018. júniusában a magyar döntő győztese képviselheti hazánkat.

A pályázat benyújtásának határideje: 2017. augusztus 30.

A pályázatot témája: kacsa és kacsamáj, káposzta, alma.

A versenyen való részvételre szabadon pályázhat minden olyan magyar állampolgárságú szakács, aki 2017 január 26-ig betöltötte 21. életévét és elhivatottnak érzi magát e nagy presztízsértékű versenyen való megmérettetésre.

A receptpályázat formáját, hosszát és tartalmát meghatározó mintarecept elérhető itt: http://bocusedorhungary.hu/bocuse-dor-magyarorszag-verseny

A pályázati dossziékat az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre augusztus 30.-ig várják. A jelentkező pályázatát akkor tekintheti elfogadottnak, ha a fenti témára írt fényképpel kísért receptjének átvételéről írásbeli visszajelzést kap.

A Bocuse d’Or verseny állomásai:

Pályázatok beküldése: 2017. augusztus 30.

A selejtezőn résztvevők kihirdetése: 2017. szeptember 20. (maximum 12 fő)

Bocuse d’Or magyar selejtező: 2017. december

Egy húsétel, tányérra tálalva, Bocuse stílusú köretekkel.

Bocuse d’Or Magyarország döntő: 2018. február 8. Helyszín: SIRHA Budapest(4-6 fő)

A magyar döntő témáját a Magyar Bocuse d’Or Akadémia törekszik az európai döntő feladatához és alapanyagaihoz hasonlóan meghatározni.

Bocuse d’Or Europe döntő: 2018. június 11.-12.