Egy friss kutatás szerint igen, a színek hatással vannak ránk. Bár egy étteremben számos olyan szempont van, amely befolyásolja a vendégek élményeit, a szín egy rendkívül fontos tényező.

A színekkel kapcsolatos inspiráció és gondolatébresztés céljából az SCA és nemzetközi higiéniai márkája, a Tork az agyhullám technológia alkalmazásával mérte fel, hogyan reagálnak a vendégek a különböző színekre. Az eredmény azt mutatja, hogy különböző típusú étkezéshez, beszélgetéshez más-más szín illik.
A színek nemcsak az étterem stílusát adják meg, de erősen befolyásolják íz és aroma érzetünket is. Egy fűszeres tésztaétel például gazdagabbnak és ízesebbnek érezhető, ha fekete szalvétával tálaljuk. Ez a szín ugyanis luxushatású kontrasztot ad és kiemeli a mediterrán konyha remekeit.  

           dinner1

                         Próbálja ki a LinStyle szalvétáinkat! Kérjen ingyenes tanácsadást és termékmintát: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Egy-egy vendéglátóhely versenyképességéhez nemcsak az ételek, de a teríték minősége is jelentősen hozzájárul. Az ételek és a teríték színének a harmonizálása az éttermi élmény fokozásának egy viszonylag egyszerű módja, bár sokan nem tulajdonítanak ennek elég jelentőséget. A szalvétákat például gyakran inkább az éttermi környezethez igazítják, semmint az aktuálisan felszolgált ételekhez.

A Tork munkatársai és Linda Lundgren étel stylist a színek ízlelésre gyakorolt hatását figyelembe véve ajánlást dolgoztak ki étteremtulajdonosok számára annak érdekében, hogy a szalvéta és a teríték színe hozzájárulhasson az étel élvezeti értékének maximalizálásához. Így az éttermek számára nemcsak az ételek elkészítése, hanem a tálalás és az ételek felkínálásával kapcsolatban is új dimenziók nyílhatnak meg.

dinner3

Próbálja ki a LinStyle szalvétáinkat! Kérjen ingyenes tanácsadást és termékmintát: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


Hogyan hatnak a modern színek az étkezési élményre?


    A kifinomult fekete az összetettség színe, leginkább egy kifinomult vacsorával vagy esti italozással társítható – olyan eseményekkel, ahol a gyerekek otthon maradnak. Az agyhullámok eredményei magas szintű kreativitást és izgalmat, ám alacsonyabb szintű figyelmet mutattak – így üzleti eseményeknél ez kevésbé vonzó választás.
•    A hagyományos barnáról a delta hullámtartományban mért, valamint a pulzusszám eredmények alapján elmondható, hogy elősegíti a relaxációt. A barnát hagyományos, semleges és pihentető színnek érzékeljük, ezért nem a legjobb választás izgalmas élmények megteremtéséhez, de jól illik a hagyományosabb helyszínekhez és jól harmonizál más színekkel.
•    A romantikus bordó feltűnést kelt, erőteljes érzelmeket vált ki, magas szintű kreativitásra utal. A pulzusszámot szintén magasra viszi, ami erősen kötődik a romantikához és az esti italozáshoz.
•    A luxus pezsgőszín minden agyhullám tartományban alacsony értékeket mutatott,- ez szín elegáns hatást kelt, és leginkább üzleti eseményekhez és ünnepélyes alkalmakhoz ajánlott. Luxus és modern szín, nem vonja el a figyelmet az étel látványától és az ízélménytől.

                                     dinner2              Próbálja ki a LinStyle szalvétáinkat! Kérjen ingyenes tanácsadást és termékmintát: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


A Tork LinStyle® prémium minőségű szalvétákkal luxus élménnyé válhat akár a hétköznapi étkezés is, textil hatású és tapintású anyaga rendkívül puha és elegáns, mellyel tovább fokozza a vendégélményt.

A Tork választékában a hagyományos és adagolós szalvéták mellett egyéb asztalkultúra termékek is megtalálhatóak, melyeket emblémázással saját arculatára is formálhat. A változatos színek különféle méretben és minőségben állnak rendelkezésre; a hagyományos szalvétáktól kezdve a magas minőségű, egyszer használatos, luxus textil megjelenésű és tapintású szalvétákon át.

feketetork

                   Próbálja ki a LinStyle szalvétáinkat! Kérjen ingyenes tanácsadást és termékmintát:

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.