A konyhabox készen, a zöldségeket kiválogatták, a kisorsolt második commis-t beavatták a tervekbe, minden kész arra, hogy a világdöntőben döntőben is történelmet írjon a magyar csapat.

Bár már hivatalosan elindult maga a Bocuse d’Or döntő két napon át, január 24-én és 25-én zajlik Lyonban, a magyar csapat az első napon mutathatja be tudását.

Az élő adást itt követheti figyelemmel >>

Időközben a magyar csapat menüjét is közzétették, amit itt olvashatnak el >> 

A neves gasztroeseményt idén már harmincadik alkalommal rendezik meg. A jubileumi döntő éppen úgy szól a tradíciókról, mint az újításokról, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy a húsos tál mellett hagyományosan készítendő halas fogás helyett most vegán tálat kell majd alkotniuk a versenyzőknek. Az első valódi próba a zöldségek kiválogatásánál történt, amikor a METRO friss árukészletéből 146 különböző terméket, főként zöldségeket, gyümölcsöket, gabonaféléket, magvakat és hüvelyeseket lehetett gyűjteni. Ez már egy komoly próba, mert például a Magyarországon rendezett döntőn volt lukra futhatott az aki például zöldborsót szerepeltetett menüjében, mert az nem volt kapható a piacon.

A magyar csapat Facebookon közzétett információi szerint hétfő este a 12. boxban már minden ott van, ami már ott lehet. Kedden 9:50-kor elkezdődhetett a verseny. Nemrégiben az is kiderült, hogy folytak a megbeszélés a kisorsolt második commis-val.

A verseny ideje alatt, abban a bizonyos 5 óra 35 percben ugyanis nemcsak a versenyző és a commis, hanem egy második commis is a boxban tartózkodik. „Ő sorsolással kerül be a csapatba, és a lyoni döntőn természetesen a helyi Bocuse Intézet tanulói fogják betölteni ezt a szerepet. A "második" commis semmit sem tud a készülő ételről, a konyhai zsűri azonban azt is figyelembe veszi a pontozáskor, hogy az adott csapat mennyire tudja belevonni őt a munkába.” – írta a Magyar Bocuse d'Or Akadémia.

A versenyt január 24-25-én a Belvárosi piacon is lehet követni. Egy 36 nm-es LED falon a világ legrangosabb szakácsversenyét figyelve szurkolhattok Széll Tamásért és a magyar csapatért.

Január 28-án, szombaton Breakfast Market BdO Extra és esti AFTER PARTY vár mindenkit, ahová a hazatérő magyar csapat is megérkezik. A belépés minden programra ingyenes.