A felkészüléskor készült videó eddig nem jelenhetett meg, nehogy elárulják a titkokat a magyar csapat ellenfeleinek, de most már láthatóak a vegán és a csirkés-rákos ételek is.

Jókuti András, a Bocuse d’Or műsorvezetőjének blogján, a Világevőn jelent meg az a videó, amely a felkészülési időszakban készült, és a magyar ételek láthatóak rajta. Azt is megnézhetjük, ahogyan Rasmus Kofoed, három Michelin-csillagos dán séf is fotózza a versenyfogásokat, hogy még értékesebb tanácsokat adjon. Akik tehát nem bírják kivárni Széll Tamás fogásainak megjelenését, itt látható, mit is főz a magyar csapat.

A délutáni szakasz idején a konyhaboxok előtti részről elküldték a sajtó képviselőit, és egy hosszú asztalt rendeztek be a zsűri részére, akik egy-egy pohár pezsgővel vonultak be. Ezután a svéd versenyző, Alexander Sjögren vegán tányérjával kezdve elkezdték felszolgálni a Bocuse Intézet tanulói a tányérokat, míg a szakácsok bemutatják a tálakat.

Széll Tamás ételei utolsóként kerülnek a zsűri elé: 14.50-kor a vegán tányért bemutatták, 15.25-kor pedig jön a bresse-i csirke a rákkal. A magyar csapat egyelőre nagyon nyugodtnak és magabiztosnak tűnik.

A teljes ételsor pedig itt olvasható >>

Nyitókép: Magyar Bocuse d’Or Akadémia Egyesület