Az étlapoknak nemcsak informatívnak, tetszetősnek és könnyen elérhetőnek kell lennie, de az allergének jelölése is kötelezővé vált 2014-től. Mindezeknek az elvárásoknak tesz eleget egy új on-line eszköz, ami ráadásul még ingyenes is. 

A menum.webalacarte.biz szolgáltatás 2016 végén indult azzal a céllal, hogy az étlapokon szükséges allergén jelölések könnyen megjeleníthetők legyenek. Ez jó szolgálatot tesz a lakosság sajnos egyre szélesebb körében is - az étel-allergiában szenvedőknek-, másrészt az éttermeket is segíti, hiszen ezeknek az elvárásoknak immár az 1169/2011/EU-s törvény miatt is eleget kell tenni. Az eszköz ingyenesen használható, a kipróbálásához még regisztráció sem szükséges, csak egy böngésző és internet kapcsolat kell hozzá. Kisebb éttermeknél gyakran szűkösek az erőforrások egy grafikus foglalkoztatására, ugyanakkor a kínált fogások szezononként vagy még sűrűbben változnak, amiket valahogy meg kell jeleníteni.

A kezdeti hónapok tapasztalatai alapján egyre több formázási lehetőség is bekerült a rendszerbe, valamint kész sablonokkal könnyen lehet különböző stílusokban kipróbálni egy-egy étlapot. A fejlesztőknek célja volt az egyszerűség, vendéglátósokkal együtt próbálták könnyen kezelhetővé tenni, emellett sok funkciót is kínálni.

Egy étteremtulajdonos tulajdonképpen felviszi a kínált ételeit, megadja azok árát, kiválasztja a vonatkozó allergéneket, megadja étterme elérhetőségét, stílust választ, végül igazíthat is. Ezt követően letöltheti, megoszthatja és használhatja is étlapját. A közzétételt illetően a kész étlapok nyomtathatók is, e-mailben is küldhetők vagy elérhetők on-line is, valamint mobilon is jól néznek ki. Be lehet linkelni őket akár létező éttermi weboldalról vagy Facebook oldalról. 

Bár napjainkban az internet használata illetve az on-line alkalmazások velünk vannak a mindennapokban, sokaknak még segítségre lehet szüksége egy új dolog kipróbálásában. Ezért a webalacarte.biz rövidebb és hosszabb magyarázó videókban mutatja be a használatot, illetve a szerkesztőfelületen is van egy segítő varázsló. Valamint készségesen állnak rendelkezésre kérdések esetén telefonon, e-mailben.

A webalacarte.biz közel áll a vendéglátóiparhoz, eddig főként külföldön szolgálta ki ezt a piacot. Ezért is jött létre ez az alkalmazás egy kis vendégcsalogatóként. Nem titkolt céljuk, hogy fejlesztéseiket akár komplexebb éttermi megoldásokat keresőknek értékesítsék: éttermi weboldalak, on-line asztalfoglalás, ételrendelés, menüztetést segítő megoldásokat is készítenek és kínálnak, a digitális trendeket meglovagolva.

A fejlesztők kíváncsiak, hogy mit szól induló szolgáltatásukhoz a szakma, várják a vendéglátósok véleményeit a weboldalon található elérhetőségeken, mert szeretnék, ha minél többen használnák elégedettséggel. Kattintson és nézze meg most!

X