A szervezet iskolaalapítványa által fenntartott Kelta Szakgimnázium és Szakközépiskola vendéglátóipari tanulói olyan hazai szakácsokkal készíthették együtt az ételt, mint Szulló Szabina, Széll Tamás, Sárközi Ákos, Wolf András, Hamvas Zoltán, Bíró Lajos vagy Szabó Kevin.

December 12-én délelőtt egy igazi örömfőzésre került sor a Bocuse d'Or Akadémia tankonyháján. A közös főzést olyan hazai séfkiválóságok dirigálták, mint Szulló Szabina, Széll Tamás, Sárközi Ákos, Wolf András, Hamvas Zoltán, Bíró Lajos és Szabó Kevin, velük közösen főzhettek a Máltai Szeretetszolgálat iskolaalapítványa által fenntartott Kelta Szakgimnázium és Szakközépiskola vendéglátóipari tanulói.

Ahol máskor a legszigorúbb versenyek folynak, azaz a Bocuse d'Or versenykonyha boxaiban, most sosem látott laza hangulat kerekedett, és a gyerekek érdemi konyhai munkát végezhettek olyan séfekkel, akikre igazán felnéznek. Az örömfőzés eredményét, azaz a kiváló ételeket aztán egy nagy és közös terített asztalnál fogyasztották el a gyerekek és a séfek.

A Bocuse d'Or Akadémia bízik benne, hogy lesz olyan tanuló, akit egy napon versenyezni is láthatunk ezekben a boxokban.

A közmédia évek óta megrendezi a Jónak lenni jó! című karitatív kampányát, melynek lényege, hogy minden évben egy-egy hiteles szervezet munkáját segíti adományokkal és felajánlásokkal. (Tavaly közel negyedmilliárd forint értékű adományt sikerült összegyűjteniük az Ökumenikus Segélyszervezetnek.) Idén a Magyar Máltai Szeretetszolgálat a kedvezményezett.

A Jónak lenni jó! kampányon belül pedig decemberben elindult a Jóság Hónapja is, amelyben a Bocuse d'Or Akadémia is részt vesz, és egy jócselekedettel segíti a Máltai Szeretetszolgálat munkáját, és az általa gondját viselt gyerekeket.