A selejtezőhöz hasonlóan, a magyar döntőben is vegetáriánus és hús témát kell kidolgozni.

Csütörtökön kiderültek a Bocuse d’Or döntőjén kötelezően felhasználandó alapanyagok – olvasható a Magyar Bocuse d'Or Akadémia Facebook-oldalán. A két témát (vegetáriánus és hús) kell kidolgozni. Minden témához legkevesebb két-két garnírung és legalább egy-egy mártás készítendő. Mindkét ételt 10+4 adagban kell prezentálni. A vegetáriánus étel kötelező alapanyagai: rizottórizs, fürjtojás, Gorgonzola sajt, illetve 1-1 kötelezően felhasználandó zöldség és fűszer (ezeket sorsolni fogja az akadémia). A hústéma kötelező alapanyagai: borjúszűz, borjúcsülök, és a csülökcsontban található csontvelő.

Csütörtökön a hat döntősnek alapos és szinte minden elméleti kérdésre kiterjedő eligazítást tartott Hamvas Zoltán, Széll Tamás és Vomberg Frigyes, elsősorban azzal kapcsolatban, hogyan kell jól versenyezni a Bocuse d'Oron, és mit kell szem előtt tartani ahhoz, hogy a konyhai munkára is minél magasabb pontszámot kaphasson a versenyző.

Veres István tálal a Bocuse d'Or selejtezőjén:

A versenyzés további részleteiről a napokban bővebb információt tesz közzé a Magyar Bocuse d'Or Akadémia a honlapján, és a Facebookon is.

Volenter István tálal a Bocuse d'Or selejtezőjén: