A Magyarok Kenyere - 15 millió búzaszem program szervezői, vagyis a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ), a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), és a Magyarok Kenyere Alapítvány együttműködési megállapodást kötött a Magyar Pékszövetséggel a Kenyér Világnapja alkalmából az Országházban - közölte a NAK az MTI-vel kedden.

    A megállapodást a NAK képviseletében Győrffy Balázs elnök, a MAGOSZ képviseletében Jakab István elnök, a Magyarok Kenyere Alapítványtól Rittlinger József kuratóriumi elnök, a pékszövetségtől Septe József elnök írta alá.
    A társadalmi felelősségvállalás első lépéseként a Magyarok Kenyere program szervezői fél tonna lisztet ajánlottak fel a Pékszövetség karitatív akciójához. Az együttműködés ezen kívül - mint írták - szakmai és stratégiai célokra is kiterjed. Utóbbiak közül kiemelték a fenntarthatóság biztosítását, a korszerűen előállított, egészséges és természetes élelmiszerek népszerűsítését, a kenyérrel és összetevőivel kapcsolatos ismeretterjesztést.
    Kiemelt célnak tekintetik emellett egymás érdekképviseleti tevékenységének erősítését, valamint a Kárpát-medencét átfogó technológia- és tudásátadást - olvasható a közleményben.

 

 

mti