S.Pellegrino Young Chef Academy néven egyedülálló nemzetközi akadémiát hoz létre fiatal séfek számára a S.Pellegrino. A S.Pellegrino Young Chef verseny kibővítésével létrejött képzés célja, hogy hosszú távra összekösse a konyhaművészet új generációjának tagjait, és gondoskodjon fejlődésükről a kihívást jelentő időszakokban is. 

A S.Pellegrino – amelyet hazánkban a Szentkirályi Magyarország Kft. forgalmaz – a konyhaművészet elkötelezett támogatójaként séftehetségek számára indít nemzetközi akadémiát. A résztvevők a gasztronómia világának legbefolyásosabb és legismertebb tagjaitól, valamint gondosan kiválasztott neves partnerektől tanulhatnak. A gasztronómia társadalmi és környezeti változásokban játszott úttörő szerepére támaszkodva az akadémia célja folyamatos szakmai és személyes fejlődésre ösztönözni az ifjú séfeket, valamint népszerűsíteni a fenntarthatóságot, a befogadást és a társadalmi felelősségvállalást.

Gasztronómiai versenyből sokrétű online program

A S. Pellegrino Young Chef Academy fő pillére a S.Pellegrino Young Chef séfverseny marad, azonban az oktatás kerül középpontba. Az akadémia egyet jelent a szenvedéllyel és az elkötelezettséggel; befogadó közege helyet ad a tapasztalatszerzésnek és a fejlődésnek, és azokat fiatal tehetségeket támogatja, akik világszerte változást akarnak a gasztronómia területén.

A S.Pellegrino Young Chef Academy több mint 70 ország résztvevői előtt nyitja meg kapuit, hogy ezzel is bizonyítsa: a tehetség nem ismer etnikai, nemi, földrajzi vagy más külsőségből fakadó határt. A S.Pellegrino Young Chef versenyre kiválasztott fiatalok bekerülnek a S.Pellegrino Young Chef Academy programba, ahol találkozhatnak a verseny különböző szakaszaiban megismert „bölcsekkel”, mentorokkal és a zsűrivel is.

 Összetartó közösség az ágazat legbefolyásosabb szereplőinek részvételével

 A programba bekapcsolódnak a nemzetközi gasztronómia legismertebb tagjai, akik korábban jelentős szerepet játszottak a S.Pellegrino Young Chef verseny történetében. A szaktekintélyek megosztják értékes tapasztalataikat az akadémia résztvevőivel, és megismertetik hitvallásukat a séfek következő generációjával.

 A projekthez elsőként olyan ismert séfek csatlakoztak, mint Enrico Bartolini, Massimo Bottura, Manu Buffara, Andreas Caminada, Mauro Colagreco, Gavin Kaysen, Clare Smyth, valamint Ryan King, a Fine Dining Lovers főszerkesztője. A S.Pellegrinoval együttműködő szakemberek izgalmas és exkluzív online kurzusokkal, interjúkkal és beszélgetésekkel gazdagítják az oktatási programot.

  A S.Pellegrino Young Chef Academy rangos támogatói között szerepel az olasz konyha nemzetközi oktatási intézménye, az ALMA - La Scuola Internazionale di Cucina Italiana, a Google, a Facebook és az olasz luxusmárkákat képviselő Fondazione Altagamma alapítvány, amelyek az innováció, a befogadás és a kommunikáció, valamint további kapcsolódó témák feltérképezésével járulnak hozzá a fiatal séfek tanításához.

 “Büszkeségünk a S.Pellegrino Young Chef Academy program, mely lehetőség, hogy a kiváló séfek közösségével együttműködve alakítsuk tovább a gasztronómia jövőjét. A projekt célja a tehetségkutatás és a kapcsolatépítés elősegítése. A séfek fiatal generációjára összpontosítunk, mert ők hozhatnak gyökeres változást a jövő konyhaművészetébe. Úgy gondoljuk, hogy a jövő kihívásaihoz biztosítanunk kell egy tapasztalatcserére és ötletmegosztásra alkalmas virtuális felületet. Szeretnénk, ha a S.Pellegrino Young Chef Academy olyan nemzetközi közösséggé válna, ahol a tagok digitálisan és személyesen is kapcsolatokat építhetnek. A hitelességet a befolyásos iparági szereplők és partnerek biztosítják, akik az induláskor és a jövőben csatlakoznak hozzánk ebben a kalandban” – mondta Stefano Bolognese, a Sanpellegrino nemzetközi üzletágának igazgatója.