A METRO alapanyag-trendekben jártas szakértői már év elején azt mondták, hogy 2018 az alternatív hozzávalók éve lesz. Ez beigazolódni látszik, hiszen az egészségtudatosság egyre meghatározóbb eleme a fogyasztói magatartásnak.

A finomított cukrok helyett előtérbe kerülnek a csökkentett cukortartalmú nassolnivalók, melyek iránt a vendéglátásban is észrevehetően megnőtt a kereslet. A vegán, a paleo és az egyéb alternatív étrendek folytatják hódító hadjáratukat, ezért a gyártók és az éttermek is egyre kreatívabb hozzáállást mutatnak az alternatív alapanyagok terén – derül ki a METRO friss trendriportjából.

Divatos élelmiszerek

2018-ban az úgynevezett szuperélelmiszerek korszakát éljük, egyre többféle alapanyag-alternatívával találkozhatunk. A legújabb trendek szerint a manióka lisztre, a gombára és meglepő módon a szalonnára érdemes odafigyelni.

A sokoldalú, szuper fehérjeforrás

Már egy ideje beépült a köztudatba, hogy a túró fogyasztása kifejezetten sok előnnyel jár, az elmúlt hónapokban is igen népszerű keresési téma volt az internetes portálokon és a közösségi média felületeken. Az egészségtudatos emberek folyamatosan kutatják a lehető legjobb fehérjeforrásokat, erre pedig az egyik legjobb választás a kalciumban gazdag, sokoldalúan felhasználható és sokféleképpen ízesíthető túró.

Street Food

A vendéglátás egyik legfrissebb képviselői az egyre népszerűbb street food helyek. Ezen a fronton megint nagyon divatosak lettek a kínai konyha ízei.

A szépség belülről fakad

Szó szerint, ugyanis a szépségipar egyik legismertebb összetevője, a kollagén újabban az étkezésben is fontos szerepet kap, egyre több táplálékot dúsítanak vele.

Insta gasztronómia

Egy ideje megjelent a világban a „tapintható étel” kifejezés, mert a fogyasztók egyre fontosabbnak érzik, hogy érzékeljék is az ételek textúráját. A közösségi médiának hála a vizuális megjelenés előtérbe került, a színek és textúrák keveredése fontos elemévé vált a gasztronómiának.

15 perc hírnév

A szélsebesen fejlődő gasztronómiai irányzatokban gyakran feltűnnek olyan különlegességek, amelyeknek hirtelen jött népszerűsége nem biztos, hogy sokáig megmarad. Az idei év nagy slágere a skóciai majonéz ízű fagylalt, ami eléggé megosztotta a közönséget. De ott van például a legújabb Instagram őrület, a hold tej.