A Bocuse d'Or szakácsverseny európai selejtezőjén Torinóban az első napon lép be a versenyboxba Pohner Ádám és Csillag Richárd, a pulton kívülről pedig Vomberg Frigyes coach segít. A titkos alapanyag a spagetti.

A világ leghíresebb szakácsversenyén Európából 20 országból jutottak be a csapatok, de csak tízen juthatnak tovább a 2019-es lyoni világdöntőre. A hétfői versenynapon Magyarország mellett Lengyelország, Belgium, Izland, Németország, Hollandia, Spanyolország, Franciaország, Svájc és az Egyesült Királyság szakácsa főz. Kedden Oroszország, Svédország, Horvátország, Finnország, Norvégia, Dánia, Olaszország, Bulgária, Észtország és Törökország száll versenybe.

A zsűrit idén Széll Tamás vezeti, aki a magyar szakácsok között elsőként 2016-ban Bocuse d'Or Europe győztese lett, majd a 2017-es lyoni világdöntőben a negyedik helyezést szerezte meg.

A több mint ötórás szakácsverseny résztvevőinek a gasztronómiai hagyományáról ismert Piemonte tartomány klasszikus termékeit is fel kell használni, például a Castelmagno sajtot, Fassona Piemontese marhafilét, Sant'Andrea típusú Baraggia Biellese e Vercellese rizst, valamint piemonti borjúmirigyet.

Vasárnap a Magyar Bocuse d’Or Akadémia a Facebook-oldalán közzétette az a hiányzó titkos összetevőt: „Az élet a tészta és a varázslat kombinációja” – idézi a Bocuse d'Or Facebook-oldala Federico Fellini filmrendezőt, és hozzáteszik, hogy az első titkos szuperolasz összetevő az olasz tészta, és egy kép is látható, amelyen a spagetti felirat szerepel (az N 3 a típusát jelzi).  A magyar csapat ugyancsak a Facebookon jelezte, hogy örül a választásnak.

A torinói selejtezőn egyébként nemcsak az alapanyagok jelentenek változást, de Vomberg Frigyestől a magyar csapat coach-a a Chef & Pincérnek azt is elmondta, hogy tipikusan olasz tálalással kel majd a szervírozni. Eddig ugyanis az volt az eljárás, hogy a nagy hústálra kitett elemeket csak a tányérra kellett áthelyezni. Az itáliai tálalás szerint azonban még két mellékételt is meg kell jeleníteni a tálon, amelyeket két külön kis tálkában kell a tányér mellett felszolgálni. A mellékfogások lehetnek saláták, köretfélék, zöldségek is. Mindenesetre az kihívást jelent, hogy ezek az elemek is egységet kell alkotnia a főétellel.