Elindult az első magyar foodtruck-kereső szolgáltatás, a findthetruck.hu.

Az oldal célja, hogy a kocsikat folyamatosan  nyomon követhesse a közönség az egész ország területén. Az első pár hónapban tesztüzemben működik majd a felület, amelyet fokozatosan országos streetfood-tértképpé fejlesztenek a hazai foodtruckosok.

Május 4-én, a hagyományos tavaszi Food Truck Show első napján debütált az ország foodtruck-kereső weboldala. Azok az autók, akik részt vettek az eseményen, automatikusan bekerültek a rendszerbe, így a szolgáltatás indulásakor 50 autó hollétét mutattja meg a findthetruck.hu.

A szolgáltatás üzemeltetője a Magyar Street Food Egyesület, akik minden foodtruck-tulajdonosnak lehetőséget biztosítanak, hogy regisztrálják az autójukat. A rendszer ugyanis nem helymeghatározáson alapul: minden food truckos hozzáférést kap egy adminisztrációs felülethez, ahol maga frissítheti, hogy mikor és hol lehet az autóval találkozni.

 A weboldalon a kocsik mindig láthatóak lesznek, ha épp ételt árusítanak; legyenek bármelyik vidéki rendezvényen vagy akár a legnagyobb zenei fesztiválok egyikén.