A Gazdasági Versenyhivatal szerint a verseny erősödésével járhat az étel-házhozszállítási szolgáltatások, hogy a legnagyobb vállalkozás módosítja az éttermekkel kötött, vélhetően versenykorlátozó szerződéseit.

A Netpincér üzemeltetője, a Viala Kft. vállalta, hogy az úgynevezett egységes feltételek alkalmazása nem terjed ki a nem online rendelési módokra és az eseti akciókra.

A hivatal azért indított eljárást a vállalkozással szemben, mert az előírta a szerződött éttermeknek, hogy saját értékesítési csatornáikon az ételrendelés-közvetítő portáléval azonos feltételeket - árakat, kedvezményeket, kiszállítást - hirdessenek. A GVH szerint az éttermek attól tartottak, hogy a fogyasztók elpártolnak tőlük, ezért csatlakoztak a közvetítőhöz.

A GVH a Viala Kft. kötelezettségvállalását elfogadta, nem állapított meg jogsértést és nem szabott ki bírságot a vállalkozásra. A felmerült versenyproblémát megoldhatja, hogy a szerződött éttermek bizonyos körülmények között ismét alacsonyabb árakat kínálhatnak a Netpincérhez képest. (MTI)