A Dunakanyar BBQ első külföldi versenyén oldalas kategóriában 2. helyezést ért el.

A hétvégén Ausztriában tartott negyedik Barbecue Bulls Championship Salzburg 2018 elnevezésű versenyen a magyar csapat megkaphatta a második helyért járó kis szobrocskát a sertésoldalasok között. csirkénél a 10., sertéslapockánál a 8., szegynél a 15. helyen végeztek, így összetettben 24 csapatból a 8. helyet érték el 661.6456 ponttal.

Az első helyet jelentő grand champion a Bunch Of Swines lett 689.0972 ponttal, míg a White Squirrel BBQ a második lett 674.8116 ponttal, a harmadik helyezést pedig a Schluchtengriller BBQ szerezte meg 670.2288 ponttal.

A KCBS versenyen hat asztalnál pontoznak, és minden asztalnál hat bíró pontoz, de a legalacsonyabb pontot adó bíró pontszámát nem veszik figyelembe, ennek megfelelően elméletileg 40 pont és 180 pont között lehet értékelést kapni, ahol a legalacsonyabb érték az olyan ehetetlen, kiköpni való kategóriába kerülne, amely azért mégsem kapott diszkvali­fikációs 1-es pontszámot, és a legjobb mindenben megkapta a maximumot. A gyakorlatban a 7-8-9 pontoknak megfelelően inkább a 140 és 180 pont között kapnak a csapatok minden kategóriában, amelyeket az összesítéskor még összeadnak, így végül nagyjából az 560-tól 720-ig tartó ponthatárok között osztják ki a Grand Champion, Bajnokcsapatnak járó trófeát és pénzdíjat.

Fotó: Facebook / Dunakanyar BBQ