A Magyar Sommelier Szövetség (Masosz) által rendezett bajnokságon az Onyx étterembe frissen igazolt szakember nyert, a második helyen  Tüü Péter (Arany Kaviár Étterem), míg harmadikként Kovács Norbert (Hotel Steirerschlössl Zeltweg) végzett.

A sommelier bajnokság elődöntőjét február 24-én Szekszárdon rendezték meg. Az elődöntő érdekessége a bor-étel párosítás volt, ahol két bort kellett öt falatkából kettővel párosítani. A feladat a hasonló ízösszeállítások miatt nagy próbatétel elé állította a versenyzőket - emlékeztetettek a szervezők.

Az elődöntőből a három legtöbb pontot elérő versenyző került a döntőbe, melyet ebben az évben is a Kávébár Bazár szakmai rendezvény keretein belül tartottak meg Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter fővédnökségével.

A szakmai zsűri munkájában részt vett Gál Péter helyettes államtitkár; Gianni Annoni (Trattoria Pomo D'oro); Káli Ildikó, a zsűri tiszteletbeli elnöke; Szik Mátyás háromszoros magyar sommelier bajnok; Kovács József (TG Italiano étterem); Kovács László, a Vendéglátó Ipartestület elnöke; Kozma Kálmán (Gundel étterem); Virágh Csaba (Kárpátia étterem), valamint Varga Norbert (Onyx étterem). A zsűri elnöke Fabók Mihály háromszoros magyar sommelier bajnok volt.

A döntőbe jutott három versenyző éttermi körülmények között, közönség előtt mérte össze tudását. A pezsgőfelszolgálástól a hibás borlap javításán, italajánláson keresztül a dekantálásig adtak számot felkészültségükről a döntős sommelier-k, akik borokat és különböző párlatokat is jellemeztek a zsűri előtt. A versenyt közös meglepetés feladat zárta, melynek során magnum palackos (1,5 literes) pezsgőt kellett 14 pohárba egyenlő részben kitölteniük háromperces szintidőn belül - közölte a Masosz.