Kiválasztotta a borszakma az ország legjobb borbárjait és boros szolgáltatásait. A lista alapján megtudhatjuk, melyik étteremben van a legjobb borlap, melyik borbáré a legjobb kínálat, és hol vannak a legjobb boros szálláshelyek. A zsűri jelöltjeiből a közönség választja ki a kategóriagyőztest, a szavazás április 2-ig tart.

A Carpe Diem Borbár, a Kadarka Bár és a Drop Shop Borbár lettek az ország legjobb borbár jelöltjei 2018-ban, a legjobb borlap jelöléssel pedig a Borkonyha, az Arany Kaviár Étterem  és a Fricska Gastropub jeleskedik. A VinCE Awards nevezettjeit a 16 tagból álló szakmai zsűri választotta ki, és hogy kik nyernek, azt a nagyközönség döntheti el a március 19-től április 2-ig tartó szavazáson. A szakmai zsűri tagjai között többségben ismert hazai és külföldi borszakírók, sommelier-k szerepelnek, mint Kristian Kielmayer, Herczeg Ágnes vagy Csapody Balázs, a Magyar Bocuse d'Or Akadémia tagja.

A VinCE Awards díjátadó gálát idén április 5-én rendezik meg a Várkert Bazárban, Közép-Kelet Európa egyik legnívósabb boros rendezvényén. A VinCE Awards a boron keresztül láttatja a világot: a legjobb borral kapcsolatos helyeket és szolgáltatásokat nyolc kategóriában díjazzák. Ezek közül szavazhatja meg a közönség, hogy melyik étteremé a legjobb borlap, melyik a legjobb boros szálláshely, de díjazzák 2018 legjobb borbeszerzőjét is.  

„A borászatokat sokszor értékelik vagy díjazzák Magyarországon, de az egyéb, borral foglalkozó szakembereket szinte soha. A VinCE Awards olyasmit honosítana meg Magyarországon, aminek külföldön sokkal nagyobb a hagyománya, ráadásul itt a szakma ajánlja a szakmát az átlag fogyasztónak, olvasóknak” – mondta el Ecsery Dániel borszakíró, a szakmai zsűri egyik tagja.

A VinCe Budapest Wine Show-t idén április 5-7. között rendezik meg, a díjátadót a rendezvény első napján, délelőtt 10.00-kor tartják. A közönség a rendezvény weboldalán április 2. 23.00-ig szavazhat.

Szavazni itt lehet >>