A Fejér megyei fiatalokból álló Katka Gergő BBQ a nemzetközi neves csapatokat is megelőzve nyerte a Tállyán rendezett első hazai KCBS-rendszerben indított BBQ-versenyt, és ők utazhatnak a BBQ világbajnoki döntőjének számító meghívásos Jack Daniels World Championship Barbecue-ra az Egyesült Államokba.

Szombaton a tokaji borvidékhez tartozó Tállyán rendezték az első olyan hazai BBQ-versenyt, amely a Kansas City Barbecue Sociaty (KCBS) szabályrendszerét betartva jött létre. Félő volt, hogy a nemzetközi csapatok, amelyek a BBQ versenyformájában járatosak alaposan elhúznak a magyarok előtt, így a magyaroknak elmehet a kedvük a műfajtól. Ez a félelem azonban nem igazolódott be, és végül összesítésben egy magyar csapat, a KGB lett a legjobb, így megelőzték a nemzetközi szinten igen erősnek számító brit Miss Piggy's U.K.-t és az olasz Bros Hogot.

1            KGB - Katka-Gergő-BBQ              - 686.8456 pont

2             MISS PIGGY'S U.K. - 685.6112 pont

3             BROS HOG - 682.2624 pont

A KGB csapat neve nem a hírhedt orosz titkosszolgálatot idézi, hanem a testvérpár, Katka és Gergő valamint a BBQ szavakból adódik. Az csapatismertető szerint ők egy hihetetlenül energikus és elkötelezett testvérpár Székesfehérvárról, akik szinte gyermekkoruk óta a vendéglátásban élnek, és jelenleg a Tekergő Restaurant & Motelt viszik. Több sikeres helyet is vezetnek, legújabb nyitásuk a Patent Gasztrobár. A versenyre nagy erőkkel készülnek, Gergő még a Bunch of Swines versenyképzésén is részt vett Angliában.

A csapatkapitány, Turanitz Gergely, amikor harmadszorra ment fel a pódiumra, már egészen elérzékenyült a meghatottságtól, hiszen korábban már a szegy harmadik helyéért és a sertésoldalas ezüsttrófeájáért is felhívták a csapatot. Lapunknak elmondta, hogy nagyon boldog, hogy ilyen szépre sikerült a születésnapi meglepetése, és természetesen elfogadják azt a szabadkártyát, amivel a csapat legjobb magyar versenyzőként a BBQ világbajnoki döntőjének számító meghívásos Jack Daniels World Championship Barbecue-n vehet részt.

Ők voltak a legjobbak:

Csirke

1             MISS PIGGY'S U.K.          177.1428 pont

2             Westwoodfields BBQ    176.0000 pont

3             PiciGurman        175.4172 pont

Sertésoldalas

1             MISS PIGGY'S U.K.          177.7144 pont

2             KGB - Katka-Gergő-BBQ              176.0116 pont

3             Fehér Nyúl BBQ               174.8456 pont

Sertéslapocka

1             iQ - Netherlands              176.5600 pont

2             BROS HOG          176.0000 pont

3             LETZQ   174.2628 pont

Marhaszegy

1             SunCity BBQ Szeged      173.7372 pont

2             BROS HOG          173.7028 pont

3             KGB - Katka-Gergő-BBQ              171.4284 pont

Bővebb eredmények itt >>

Korábban a Chef&Pincér alaposan foglalkozott a témával. Ebből a cikkünkből kiderül, hogy milyen is a KCBS által szervezett versenyItt megtudhatja, hogy ilyen is a minősített bírói képzés, amelyen mi is részt vettünkItt pedig megtudhatják, hogy milyen írott és íratlan szabályai vannak egy ilyen KCBS-rendszerű versenynek a beadandó négy kategóriában