Kihirdették az idei „Pro Gastronomia” díjak nyerteseit. A Dr. Sándor Dénes által 2018-ban életre hívott díjat a hazai és nemzetközi gasztronómiában kiemelkedő teljesítményt nyújtó személyek kaphatják meg.

2020-ban Kovács László - a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke, a La Fiesta Party Service tulajdonosa -, Semsei Rudolf - a Magyar Vendéglátók Ipartestületének alelnöke, a Budapest Party Service és a Vak Varjú Éttermek tulajdonosa -, John Hobson - a Manchester Metropolitan University egyetemi docense érdemelte ki a díjat. Az ifjúsági díjat Lipták György – séf, a BGE KVIK korábbi hallgatója kapta. A díjátadóra a járványhelyzet miatt 2021-ben kerül sor.


A “Pro Gastronomia” díjat Dr. Sándor Dénes, a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar (BGE KVIK) Vendéglátás Tanszékének nyugalmazott egyetemi docense a magyar gasztronómia népszerűsítésére, a vendéglátó szakma kiemelkedő személyiségei és ígéretes fiatal képviselői szakmai tevékenységének elismerésére alapította 2018-ban.

 

A díjról

A szakmai díjat évente maximum négy főnek ítélhetik oda. A díjjal párhuzamosan - ifjúsági díjként - átadnak egy Dr. Sándor Dénes által viselt séfkabátot is, a gasztronómia területén kiemelkedő teljesítményt nyújtó, a BGE KVIK-en, illetve jogelőd intézményeiben korábban diplomát szerzett hallgató részére.

A díjazottak személyét az ötletgazda Dr. Sándor Dénes, valamint az általuk kiválasztott, szakmában elismert személy ítéli oda. Idén az ötletgazda mellett Dr. Lugasi Andrea, a BGE KVIK dékánja, valamint Prof. Dr. Gundel János, a BGE KVIK nyugalmazott főiskolai tanára, professzor emeritus választotta ki az elismerésre méltó személyeket.

A díjazottak 2020-ban:

  • Kovács László, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke, a La Fiesta Party Service tulajdonosa
  • Semsei Rudolf, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének alelnöke, a Budapest Party Service és a Vak Varjú Éttermek tulajdonosa
  • John Hobson, a Manchester Metropolitan University egyetemi docense
  • Ifjúsági díjazott: Lipták György, a BGE KVIK korábbi hallgatója, aki számos hazai és külföldi konyhán dolgozott már. Jelenleg a Normafánál egy privát klubház séfje.

A díjak átadására a járvány helyzetre való tekintettel 2021-ben kerül sor.

 

Híres séfek és gasztrobloggerek szakácskönyvei a BGE KVIK Könyvtárában

A „Pro Gastronomia” díjazottjai előtt is tiszteleg a BGE KVIK Kari Könyvtárának Híres séfek - híres emberek szakácskönyvei címmel a szakácsok világnapján, október 20-án elindított programsorozata.