Ezért a Magyar Bocuse d’Or Akadémia megváltoztatta a február 5-i magyar döntő hústémáját.

A versenytéma a következő képpen alakul: December végén fontos információ látott napvilágot a 2020-as európai válogatóval kapcsolatban. A húsétel alapanyaga konkretizálódott, és ez nem más, mint a FÜRJ.

- alapanyag: 7 db fürj, májjal és szívvel együtt
-2 db kacsamáj
-a fürjeket egészben kell felhasználni, és ki kell csontozni (főzés előtt vagy után)
-az elkészítés módját és a téma feldolgozását a versenyzők szabadon dönthetik el
-a pecsenyéstálon való bemutatás során az elkészült fürjeknek felismerhetőnek kell lenniük (fél vagy egész fürj formájában)
-tálalás során a tálról a tányérok mindegyikére egy fél fürjnek és 3 köretnek kell kerülnie
-kaviár és szarvasgomba használata TILOS
-köretek: 1 köretnek fürjtojással kell készülnie, 2 köret pedig csak zöldségeket és magokat, gabonákat tartalmazhat
-a témához 2 szósz, mártás kötelezően készítendő
Plusz felhasználandó alapanyag a vörösbor (1 üveg): SEBESTYÉN- Iván-völgyi Bikavér 2017 (Szekszárd) vagy ST. ANDREA - Hangács Bikavér 2017 (Eger)