2020 február 5-én zajlik a két évente megrendezésre kerülő Sirha Budapest Desszert Verseny a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban.

A verseny a negyedik alkalommal került kiírásra, és a szervező 2020-ban sem más, mint az ország legelismertebb kreatív cukrásza, Kolonics Zoltán. A verseny célja, hogy alkalmat teremtsen a szakma feltörekvő és elhivatott tehetségeinek, hogy számot adhassanak technológiai tudásukról, felkészültségükről, újító szellemiségükről és művészi adottságaikról. Mindemellett célja inspirációként szolgálni a jövő generációinak, hogy minél többen induljanak el a hazai és nemzetközi karrier útján.

Ez utóbbi miatt 2020-ra változott a versenyszabályzat is, még nagyobb kihívás elé állítva a versenyzőket, hiszen most először mindent a helyszínen kell elkészíteni. Éppen ezért idén 5 helyett 7 óra áll majd a versenyzők rendelkezésére. A feladat viszont nem változott, a megmérettetésen három kategóriában mérkőznek meg az indulók: gyümölcsös desszert, tányér desszert és választott artisztikai munka.

A Sirha Budapesten megrendezésre kerülő versenyre öt csapat készül fel: Kőrösi Kristóf és Béres Anett, akik mindketten a Borkonyha étteremben dolgoznak, Vaszilovics Ádám és Szőke Adrienn akik a Hunguest Hotel-ből érkeztek, igaz külön helyről, mivel Ádám a Pelion-ban Adrienn pedig a Helios-ban dolgozik, Brávácz Vivien és Matus István a Kistücsök étteremből, a Textúra étteremből Fekete Annamária és Tóth Viktória méretik meg magukat, a Maczák Anna és Nagy Melinda párosból pedig az előbbi a Non plus ultra Bistro csapatának tagja, míg utóbbi egyéni vállalkozóként dolgozik.

Természetesen, mivel maga a verseny is a legmagasabb színvonalat képviseli, így a zsűri is a szakma kiválóságaiból áll össze. A zsűri elnöke Mihályi László, tiszteletbeli, tehát nem pontozó elnöke Sárközi Ákos, a zsűritagok pedig Pesti István, Pataki Ádám, Szűcs Árpád, Zoltán, Korponai Péter, Mázás István, Veszely Attila.

A verseny a Sirha Budapest Élelmiszeripari és HoReCa Szakkiállítás nyitónapján zajlik. A verseny, csakúgy, mint a kiállítás szakmai regisztrációt követően díjmentesen látogatható. A Desszert Verseny szüneteiben pedig érdemes körülnézni a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban, mivel a Sirha Budapest a régió egyik legjelentősebb kiállítása a témában, mely a versenyen kívül közel 250 kiállítóval, színes konferenciakínálattal, számos bemutatóval és előadással várja a szakembereket.

Bővebb információ és a díjmentes szakmai regisztráció megtalálható a kiállítás megújult honlapján: www.sirha-budapest.com.

A Sirha Budapest kiemelt szakmai partnere a Metro, kiemelt médiatámogatója a Trade Magazin.

 

(X)