Hatvanöt program, népzenei és könnyűzenei koncertek, több száz fellépő, valamint a szekszárdi és a tolnai borvidék pincészetei várják a közönséget az idei Szekszárdi Szüreti Napokon, amelyet szeptember harmadik hétvégéjén rendeznek.

    A szeptember 12. és 15. között zajló fesztiválon mintegy hetvenezer látogatóra számítanak. 


    Herrné Szabadi Judit, a Szekszárdi Borvidék Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója ismertette: a Béla király téren felállítandó borudvarban 35 pincészet kínálja borait és két pálinkaház színesíti a kínálatot. A legtöbb pince a szekszárdi borvidéket képviseli, de lesznek pincészetek a tolnai borvidékről is, amelyek fehér és rozé borokkal érkeznek a tolnai megyeszékhelyre. Több pincészet pavilonjánál lehet majd friss rozékat kóstolni, a gyerekeket, családokat, gépkocsival érkezőket mustkóstolóval várják. A borászatok kiemelt figyelmet fordítanak az egységes szekszárdi palackos borok bemutatására, amelyekben kadarkát, kékfrankost és bikavért kínálnak majd.
    

Keszthelyi Szabolcs, a Szekszárdi Vendéglátók Kerekasztala Egyesület elnöke elmondta, hogy a Béla király tér melletti ízek utcájában öt étterem körülbelül tízezer adag étellel készül, amelyek között lesznek tájjellegű ételek, székely galuska, birkapörkölt, lecsó és grillezett gasztronómiai különlegességek.
   

 Zsikó Zoltán, a Babits Mihály Kulturális Központ ügyvezető igazgatója megjegyezte, hogy a programsorozat kulturális kínálata évről-évre bővül, idén negyven színpadi produkció várja az érdeklődőket.
   
    Az esemény leglátványosabb programján, a szeptember 14-i, szombati szüreti felvonuláson 50 csoport kétezer tagja vesz részt.

 

mti