Fekete fokhagymát kóstoltak a Piac Éjszakája vendégei a Nagybani Piacon, az új termék a rendezvényen mutatkozott be.

A különleges élelmiszer speciális fermentációs eljárással készül, és a kutatások szerint egészségesebb, mint a friss fokhagyma. 

 Öt növény elengedő ahhoz, hogy megtapasztaljuk az umamit, vagyis az ázsiai konyha szerint számon tartott tökéletes ötödik ízt. A Piac Éjszakáján debütáló fekete fokhagymával és avokádóval készülő saláta sós, édes, keserű és savanyú összetételének köszönhetően egy különleges, új ízélményt kapunk, amit akár otthon is egyszerűen elkészíthetünk.

 A Piac Éjszakája látogatói is ebben az egyedi ízélményben részesültek: az egyik kereskedőnél egy fekete fokhagymából készült salátát kóstolhattak meg. A Kínából érkező különlegességet 80 °C fokon fermentálják, így a hagyományos fokhagyma íze helyett sokakat az aszalt szilvára, vagy épp szójára emlékeztet. Az ebből kreált különleges saláta pedig igazi kulináris élmény, amit bárki elkészíthet.

 Csupán avokádó, retekcsíra, friss paradicsom, fekete fokhagyma és pálmaszív szükséges az umami, vagyis az ötödik íz eléréséhez. A hozzávalókat egyenlő arányban apró darabokra vágva, összekeverve érdemes fogyasztani. A receptet a piac egyik specialistája, Somogyi Péter fejlesztette ki, aki a különleges, kulináris zöldségek és gyümölcsök szakértője.