Ezzel lezárult a 2019-es Bocuse d’Or világverseny

Hosszú felkészülési idő, rengeteg munka, és sok-sok tréninggel eltöltött nap után a magyar csapat Lyonban, a Bocuse d’Or versenyen újra méltón szerepelt. Pohner Ádám, Csillag Richard, és a coach Segal Viktor fantasztikusan versenyzett. Hazánk ebben a versenyszezonban is meg tudta mutatni, hogy van helye ezen a komoly tradíciókkal bíró versenyen, amire a világ gasztronómiájának szeme minden második évben figyel. Az a fantasztikus eredmény, amivel Széll Tamás beírta Magyarországot a Bocuse d’Or versenyek világába, Pohner Ádám méltón vitte tovább. A magyar csapat a 12. helyen végzett, és ez az eredmény bizony előremutató, és megtisztelő. A gasztro nagyhatalmak mögött a középmezőnyben tudtunk ezzel öregbíteni hazánk hírét. Nem kétséges ez által, hogy továbbra is erősödik Magyarország gasztronómiai megítélése, és az eredményeink meghatározók lesznek számunkra. Nem csak azért fontos ez, mert ott lehetünk a világ legjobbjai között, hanem azért is, mert a kultúránk, a szakmai megítélésünk, és a hazánkba érkező gasztroutazók is tudhatják, számolni kell velünk.

Az teljesen egyértelmű, hogy a világ számol velünk, és a versenyen immáron ismerős arcként üdvözölnek minket. A Magyar Bocuse d’Or Akadémia óriási eredménynek tartja ezt a versenyt, és azt, amit a hazánkat képviselő csapatok a magyar gasztronómiáért tesznek. Nyolc évvel ezelőtt, mikor még a világversenyen való szereplés újdonság volt a számunkra, és az Akadémia csak a sötétben tapogatózott, miként is kell felkészülni a megmérettetésre, álmunkban sem gondoltuk volna, milyen fantasztikus eredményeket érhetünk el. Óriási lemaradást hoztunk be: a versenyzők szaktudása és elhivatottsága a rájuk rótt terhek ellenére meghozták a gyümölcsöt.  Az eltelt években rengeteget fejlődött az Akadémia, és a komoly munkának köszönhetően felépült a tankonyha, melyben a legújabb technológiák, és a modern gépek lehetőséget adtak a professzionális felkészülésre. Sok szervezet és egyén állt a közös álom mellé, és az iskolákból érkező, a szakmának elhivatott tanulók is rengeteget segítették a munkát.

A Bocuse d’Or a gasztronómia csúcsa, az a verseny, ami meghozza azt az innovációt, mely szépen leszivárog a mindennapokba. Az eredmények, az új alapanyagok, és a felhasznált technológiák mind egyre hivatottak: emelni a minőséget és a tudást, ami a vendéglátóhelyek fejlődését eredményezi. A magyar gasztronómia fejlődésének egyik alapja ez, mely segítségével az új generációkat neveli, és kezükbe értéket adni hivatott. Ez még mindig csak a kezdet, hiszen nem csak helyezésekben mérik a sikert. Az Akadémia és a magyar csapat megy tovább az úton, és ezáltal a fejlődés folyamatának felemelő érzésével, büszkén állhatunk a világ elé a következő esztendőkben is. Két év múlva is ott leszünk, és most már a világ is számolhat velünk és számít ránk!

Az eredményhirdetési ceremónia fantasztikus hangulatban és óriási ováció közepette zajlott: a nézők és a szurkolók egy emberként üdvözölték a nyertes csapatokat.

A Világverseny eredményei:

  1. Dánia
  2. Svédország
  3. Norvégia

A legjobb hústál díját Finnország szerezte meg

A legjobb tányértéma különdíja Franciaországé

A legjobb commis díját Dánia kapta

A legjobb poszter díja pedig Marokkóé