Sikerrel zárult az idei Gasztrorandi, a Felelős Gasztrohős és a Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) közös szervezésében.

Az immáron hetedik alkalommal megrendezett termelő-étterem találkozón 38 kiállító, közöttük 25 termelő mutatta be portékáját az érdeklődőknek.

Szörpök, lekvárok, mézek, tészták, kolbászok és egyéb húskészítmények, tejtermékek, bio zöldségek, helyi termelők által termelt alapanyagból készített további kézműves termékek sorakoztak a Gasztrorandi kiállítói asztalain. A korábbi gyakorlathoz hasonlóan megjelentek környezetbarát termékeket vagy szolgáltatásokat kínáló cégek is, többek között komposztálható csomagolóanyagokkal, újrahasználható textil szalvétákkal és még bringás ételfutárokkal is találkozhattak az érdeklődők.

A Felelős Gasztrohős Alapítvány által 2015-ben életre hívott esemény célja, hogy elindítsa a párbeszédet, megkönnyítse a beszállítói  együttműködések kialakulását a hazai termelők, környezetbarát szolgáltatást nyújtó cégek és a vendéglátóhelyek között.

A kezdeményezéshez idén is partnerként csatlakozott a Budapesti Gazdasági Egyetem, amely felelős felsőoktatási intézményként kiemelt figyelmet fordít a felelős oktatás-kutatás mellett többek között a tudatos életmód népszerűsítésére is.