Halászlé, harcsás-rétes, lecsós harcsa, harcsás lapcsánka, halburger, sült hal – nem csak megízlelni, még felsorolni is sok, a VI. Szarvasi Horgász és Halas Gasztronómiai Napok kínálatát.

A 2018. augusztus 3-án és 4-én, a Kacsa-tó partján megrendezendő fesztiválon nem csak halas finomságokat kóstolhatnak a látogatók, de szórakoztató programokkal - koncertekkel, retro disco-val és brazil Copacabana Show-val – is várják az érdeklődőket. A „Kapj rá!” kampány standján halas falatokat kóstolhatnak a látogatók, a gyermekek pedig ügyességi játékokat próbálhatnak ki.

Hatodik alkalommal ad otthont a szarvasi Kacsa-tó partja a halgasztronómiai fesztiválnak. Az évente mintegy 15 ezer látogatót vonzó rendezvény nem csak a halételek szerelmeseinek, de a gyermekes családoknak is kitűnő programnak ígérkezik, hiszen zenés-táncos színpadi fellépők és gyermekelőadások is szórakoztatják majd a közönséget. A hangsúly természetesen a halételeken lesz, sőt, főzőversenyen is összemérhetik tudásukat a résztvevők. Kóstolóból biztosan nem lesz hiány, hagyományos és különleges halételek sokasága közül válogathatnak a rendezvény látogatói.

A kétnapos fesztiválon a „Kapj rá!” halfogyasztást ösztönző kampány faházát is érdemes lesz felkeresni, hiszen kóstoló falatokkal – halpástétommal és füstölt afrikai harcsával – várjuk a látogatókat. A gyermekek halas témájú ügyességi játékokat próbálhatnak ki, a felnőtteket pedig receptes kiadványok várják, amelyekből változatos és egészséges halas menüt állíthatnak össze akár ünnepi alkalmakra is.