Családias hangulatban, megújult környezetben, pincéről pincére fedezhetik fel Budapest szőlőskertjének értékeit május 12-én, 10 és 19 óra között.

A pezsgő igazi főszerepet kap ezen a napon, akár 10 etyeki pincészet palackban erjesztett pezsgője kóstolható egy időben, egy helyen, az Etyeki Borházban. Pezsgős villásreggelivel indul a nap az Anonym Pincében, s hogy mitől lesz „Összhang”, megtudhatjuk egy vertikális pezsgő- és Chardonnay kóstolón keresztül. Délután is pezseghetünk, a Körpincében kiderül, mennyire ügyesek borászaink a pezsgő degorzsálásában. Pezsgős csülök is készül, ezúttal is a Kálna Pinczében, a Kecskegödörben!

Aki szeretne a borban és a Birtokokban is elmélyülni, annak érdemes lesz beborangolni az Öreghegyet és az Újhegyet is! Múltidézésre invitál az Etyeki Kúria romantikus Rózsakertjébe, a Rókusfalvy Birtokon pedig megismerhetjük a birtok filozófiáját, természetesen borok kíséretében. A borokon túl vizuális ízelítőt is kapunk a Nádas Borműhelyben, Nagy Gábor Munkácsy-díjas képzőművész és Nádas Alexandra, Barcsay díjas grafikusművészek munkáiból.

Az etyeki nedűk kóstolgatása közben a falatozásról se feledkezzünk meg! A sajt, sonka falatok mellett izgalmas és változatos kínálat várja a vendégeket a falusi vendégasztaltól a gasztronómiai különlegességekig.

De ha valaki saját maga főzné meg bográcsban ebédjét, s már csak egy présház hiányzik hozzá, arra is lehetőség nyílik!

A gyermekek ezúttal bonbont készíthetnek a Gingalló Csokoládéműhely workshopján, valamint kedvenc szörpjüket is elfogyaszthatják a Halmi Pincében.

Kézműves foglalkozások, parasztudvar látogatás a Dvorák Vendégudvarnál színesítik még a kisebbek programját. A dallamok is hozzátartoznak az etyeki idillhez, gyermekek és gyermeklelkű felnőttek élvezhetik a Rutkai Bori Banda koncertjét, valamint Kézdy Luca & Tóth Evelin kápráztatnak el minket „HegedűÉnekkel” az „EtyekM DownTown”-ban - derül ki a rendezvéány ismertetőjéből.