Az Esztergom Étele főzőverseny a tájjellegű étel hiánya okán indult útjára, az Ízek Korok Hangulatok Kulturális és Gasztronómiai Fesztivál keretein belül. A szeptember 5-én harmadik alkalommal megrendezésre kerülő verseny célja, hogy a versenyzők magyar
alapanyagok felhasználásával, családi recept alapján vagy saját kreativitásuk szerint elkészítsék a város ételét.

 

Az idei év a helyi termék éve az Országos Mezőgazdasági Kiállítás és Vásáron (OMÉK) is, ami sok újdonságot jelent, egyebek mellett első alaklommal nagykövete is lesz a szeptember 23. és 27. közötti rendezvénynek, Horváth Tihamér zalai gazdálkodó személyében.

Igazi palóc tájételek várják a látogatókat az augusztus 8-9-i Mátraalja Fesztiválon, ahol a tradicionális térségi finomságok mellett extra ízkombinációkkal is készülnek a helyiek. A rétesbe gríz, a laskába pedig még csilisbab is kerül.

 Évszázados hagyomány elevenedik meg július 3-5. között a Kincsem Parkban - a Derby és     Gasztroangyal Fesztivál szórakozást, kikapcsolódást és különleges ízeket kínál. A rendezvényen idén először találkozik a tradicionális lóversenysport és a nagy múltú magyar gasztronómia.

Csütörtökön kezdődik a Balatoni Hal- és Borünnep, a négynapos rendezvényre borvásárral, halkóstolóval, koncertekkel és gyermekprogramokkal várják az érdeklődőket a programban részt vevő négy Balaton-parti településre.

Évszázados hagyomány elevenedik meg július 3-5. között a Kincsem Parkban - a Derby és Gasztroangyal Fesztivál szórakozást, kikapcsolódást és különleges ételeket kínál a látogatóknak.

Június 6-án, szombaton a belvárosi Eiffel téren egész napos gasztropiknik várja a lazítani vágyókat. A nyár jegyében hűvös buborékokra, koktélokra, különleges antipastikra és persze krémes fagylaltokra számíthatnak az érkezők napozós-heverészős környezetben, olasz módra. 

További cikkeink...

hírlevélfeliratkozás

newsletter

tork

Chef pincer banner