Farsang Kupa néven rendeznek országos gasztronómiai bajnokságot szombaton Tatán. A nyilvános rendezvényen a közönség 200 szakács, cukrász, pincér és pék  versenyművét tekintheti, és koktélversenyt is rendeznek.

Három napig minden a mézről szól Gyulán, ahol péntektől rendezik meg nyolcadik alkalommal a Méz- és Mézeskalács-fesztivált és átadják az Év méze díjat is. Haász Ferenc, a főszervező Békés Megyei Méhész Egyesület elnöke elmondta: a rendezvény a magyar méhészeti közélet rangos eseményévé nőtte ki magát az évek során, idén tizenegy mézlovagrend látogat el a fürdővárosba ebből az alkalomból.

Debrecen egyik legnagyobb gasztronómiai rendezvényét, a Márton-napi libalakomát az idén immár hetedik alkalommal rendezik meg november 6. és 8. között a város főterén - közölték a szervezők pénteken sajtótájékoztatón Debrecenben.

Balaicz Zoltán, a város fideszes polgármestere a fesztivál programjait ismertető sajtótájékoztatón elmondta, minden településnek érdeke, hogy legyen "csak rá jellemző, különlegesnek, unikálisnak" számító rendezvénye. Zala egyik sajátossága, hogy területének egyharmadát erdőségek borítják, a megyében mintegy 314 ezer hektáron zajlik a vadászati tevékenység, így adott a lehetőség, hogy Zalaegerszeg lehessen a vadgasztronómia fővárosa - mondta.

További cikkeink...

hírlevélfeliratkozás

newsletter

tork

Chef pincer banner