Gourmet Fesztivál: a paprikás csirke lesz az idei főszereplő

Események
Tipográfia

Az ország legjobb séfjei által számos változatban, különleges vagy hagyományos módokon elkészített paprikás csirkét kóstolhatnak az idei Gourmet Fesztivál látogatói május 21. és 24. között a fővárosi Millenáris parkban.

A pünkösdi hosszú hétvégén megrendezett, és így négynaposra bővített gasztronómiai programsorozaton nemcsak a közkedvelt étel különböző variációival, hanem a legkiválóbb fővárosi és vidéki éttermek, borászatok, cukrászdák és a gasztrovilág egyéb jeles képviselői által készített termékekkel és fogásokkal is megismerkedhetnek az érdeklődők.

    A kínálatban a nemzetközi konyha is megjelenik. A magyarok mellett külföldi sztárséfek is főznek majd a gasztroszínpadon, ahol non-stop étel- és italkóstolókkal is várják a vendégeket.
    A street food kategóriában újdonságként megjelenik a grillezés és a barbecue (BBQ), és kiderül az is, hogy mi a különbség a kettő között.
    A fesztiválon külön helyszínen mutatkozik be a magyar Bocuse d'Or Akadémia. A januárban megrendezett lyon-i Bocuse d'Or, a világ legrangosabb szakácsversenye magyar kiállítóstandján nagy sikert arató hazai éttermek ötfogásos menüjét is megkóstolhatják a látogatók.
    A nagyközönség idén is megízlelheti a legjobb vidéki éttermek ételeit, a legizgalmasabb vidéki ízeket, és találkozhatnak Michelin-csillagos éttermekkel mind a kiállítók között, mind a színpadi programokban.
    A rendezvényről és a kiállítókról bővebb információkkal a fesztivál honlapja (www.gourmetfesztival.hu) szolgál.

(MTI)

 

hírlevélfeliratkozás

newsletter

trendfm

Chef pincer banner