Esztergom étele 2015 főzőverseny

Események
Tipográfia

Az Esztergom Étele főzőverseny a tájjellegű étel hiánya okán indult útjára, az Ízek Korok Hangulatok Kulturális és Gasztronómiai Fesztivál keretein belül. A szeptember 5-én harmadik alkalommal megrendezésre kerülő verseny célja, hogy a versenyzők magyar
alapanyagok felhasználásával, családi recept alapján vagy saját kreativitásuk szerint elkészítsék a város ételét.

 

                       esztergom            101eszt            103eszter  102eszter

A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség és a Magyar Konyha által támogatott eseményen szakmai zsűri bírálja a fogásokat az ízek harmóniája, az ötletesség és a tálalás szempontjait is figyelembe véve.
A versenyzők lelkesedésének és nyerni akarásának eredményeképp, olyan nagyszerű fogások viselték az Esztergom Étele címet az elmúlt két évben, mint a Fiatal bárány combja Mátyás király ajánlásával, a versenyzők a kemencében sült húst fűszeres juhtúróval töltött burgonyával tálalták; vagy a Várvédő vitéz szüze reszkess török körettel, mely fantázianév alatt szűzérme grillezett zöldségekkel, hagymaszósszal és padlizsánkrémmel töltött tésztabatyuval értendő.
A verseny résztvevőit a 100.000 Forintos fődíj mellett az a megtiszteltetés is motiválja, hogy kreációjuk egy évig viseli az Esztergom Étele címet, amely több helyi étterem étlapjára is felkerül.
Az idei év újdonságaként egyéb gasztronómiai programokkal egészül ki a főzőverseny, gasztroblogger találkozó, előadás a fenntartható étkezés és étteremvezetés témakörben a Felelős Gasztrohős jóvoltából, workshop a Cukorka Sweetfabric Budapest közreműködésével, táplálkozással kapcsolatos egészségügyi szűrések, Esztergom és térségének gasztronómiáját bemutató, jelenleg is folyó régészeti feltárások és az eddigi eredmények ismertetése, valamint különböző tematikus, gasztronómiához kapcsolódó programok.
A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak szeptember 5én Esztergomban az Erzsébet parkban, Mindszenty téren és a KisDuna
sétányon.


További információ:
web: www.izekkorokhangulatok.hu
facebook: https://www.facebook.com/izekkorok?fref=ts

hírlevélfeliratkozás

newsletter

tork

Chef pincer banner