Zalaegerszegi vadpörkölt és borfesztivál szeptember 4-6-án

Események
Tipográfia

Balaicz Zoltán, a város fideszes polgármestere a fesztivál programjait ismertető sajtótájékoztatón elmondta, minden településnek érdeke, hogy legyen "csak rá jellemző, különlegesnek, unikálisnak" számító rendezvénye. Zala egyik sajátossága, hogy területének egyharmadát erdőségek borítják, a megyében mintegy 314 ezer hektáron zajlik a vadászati tevékenység, így adott a lehetőség, hogy Zalaegerszeg lehessen a vadgasztronómia fővárosa - mondta.


Balaicz Zoltán hozzáfűzte: az erdő a klasszikus vadétel mellett számos finom étek alapanyagát adja, ilyen az erdei gyümölcs, a méz, a lekvár, a gomba. Az emberek többsége pedig kedveli a vadgasztronómiához - és ez nemcsak a vadpörköltre vonatkozik - kapcsolódó finom ételeket - hangsúlyozta.
Beszélt arról is, hogy a Kvártélyház 2008-ban első alkalommal rendezett borgasztronómiához kapcsolódó belvárosi szüretet Zalaegerszegen. Akkor ez egyedi és különleges eseménynek számított, az elmúlt években azonban egyre több településen rendeztek hasonló fesztivált. "Kicsit újítani kellett, és meg kellett találni az egyedi, unikális, csak a térségre jellemző tematikát" - hangsúlyozta Balaicz Zoltán.
A vadgasztronómiához kapcsolódó fesztivál megrendezését a Zalaerdő Zrt. és az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) területi szervezete is támogatja.
A gasztronómiai különlegességeket a szakmai zsűri értékelése után a fesztiválozók kedvezményes áron megkóstolhatják. A bevételt és a becsületkasszába fizetett összeget jótékony célra, a fogyatékkal élő sportolók támogatására fordítják.
A belvárosi éttermek szintén a vadhoz kapcsolódó étlapot állítottak össze: a fogások között szerepel például vadpástétom gyümölcssalátával és szarvasszelet cseresznyemártással.

hírlevélfeliratkozás

newsletter

trendfm

Chef pincer banner