Hal és Vadfesztivál a Városligetben

Események
Tipográfia

2014. szeptember 19-21. között a Városligetben, a Vajdahunyad várnál megrendezésre kerül az I. Hal és Vadfesztivál. A fesztivál alkalmával lehetőség nyílik a látogatók számára, hogy a különböző tájegységek ízesítésében is megkóstolhassák méltán híres hungarikumunkat, a halászlevet.

 A Budapesti Halfesztiválhoz híven, Budapest halas street food éttermei különleges tengeri fogásokkal, sushival, pad thai tésztával, kaviárral és fish & chipsszel is készülnek. A Kárpát-medence máig Európa vadban leggazdagabb régiói közé tartozik. A vad ételek speciális elkészítéssel kerülnek az asztalra, itt akár olyan különleges alapanyagból készült ételeket is megkóstolhatunk, melyeket még soha. Többek között az alábbi erdei vadak is terítékre kerülnek: fácán, nyúl, őz, vaddisznó, szarvas különlegességek, amelyekhez a kiváló hazai bor-, pálinka-, és sörházak minőségi nedűket kínálnak.
A halfogyasztás évszázadok óta a magyar gasztronómia szerves része, ünnepnapjaink elengedhetetlen része. A hal jótékony hatásai köztudottak, a gazdag halhús fogyasztása kihat a szív- és érrendszeri megbetegedések veszélyének csökkentésére.

hírlevélfeliratkozás

newsletter

trendfm

Chef pincer banner