A magyar tésztaételek leginkább a szegényebb rétegek túlélését szolgálták, de mai megújított változataikban érdemes lehetne könnyíteni rajta. A hatósági tesztek szerint megbízhatóak a száraztészták, de a tojástartalmukkal lehet gond.

Helyi alapanyagokra, és a hazai gasztrokultúrára épülő, modern beach fooddal cserélhetik le az olyan unalmas balatoni fogásokat, mint a tájidegen hekk, a legtöbbször fáradt­olajban papírvékonyra sütött lángos és a sápadt palacsinta. Mindeközben a büfék ökológiai lábnyoma is csökkenhet.

Nagy mennyiségben június végén a hazai sárgadinnye, majd július elején a békési és a baranyai görögdinnye, nem sokkal utána a tolnai, heves-jászsági, azután pedig a szabolcsi görögdinnye kerül a piacra. Piaci információk szerint a tavalyihoz hasonló árakra lehet számítani.

A félezernél is több induló között három magyar sajtot küldött dobogóra a 80 tagú zsűri a Párizs melletti Torusban zajló Mondial du Fromage-on, a sajtok legjelentősebb világversenyén. Ezáltal megnyílhat az út a magyar sajtok előtt a nemzetközi gasztronómiában.

További cikkeink...

hírlevélfeliratkozás

newsletter

trendfm

food-agro