A Nyárspolgár BBQ-nak két negyedik helyet sikerült megcsípni, és összetettben a hetedik helyen végeztek a 20 versenyző csapat között. A csapat vezetője, Adorjányi Máriusz szerint apróságokban lehetett volna javítani, de a kiadott dobozokkal elégedettek voltak.

A Bocuse d’Or első mozzanataként megjelent a receptpályázat, amelyből a legjobb 12 mehet tovább a decemberi hazai selejtezőre. A februári döntőbe, azonban a korábban Lyonba kijutott Széll Tamás és Molnár Gábor is bejuthat, ha időben jeleznek – mondta el a Chef&Pincérnek Hamvas Zoltán a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke.

A magyar tésztaételek leginkább a szegényebb rétegek túlélését szolgálták, de mai megújított változataikban érdemes lehetne könnyíteni rajta. A hatósági tesztek szerint megbízhatóak a száraztészták, de a tojástartalmukkal lehet gond.

Helyi alapanyagokra, és a hazai gasztrokultúrára épülő, modern beach fooddal cserélhetik le az olyan unalmas balatoni fogásokat, mint a tájidegen hekk, a legtöbbször fáradt­olajban papírvékonyra sütött lángos és a sápadt palacsinta. Mindeközben a büfék ökológiai lábnyoma is csökkenhet.

További cikkeink...

hírlevélfeliratkozás

newsletter

tork

Chef pincer banner