A Tisza menti éttermek és halsütödék kiemelt ellenőrzése során, mindössze egy hétvége alatt több mint 600 kilogramm hal és haltermék forgalomba hozatalát tiltotta meg a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) azok nem azonosítható eredete miatt - közölte a Nébih az MTI-vel szerdán.

„A receptek saját fogyásom alatt születtek, ugyanis amikor elértem a 175 kilót, úgy döntöttem, hogy ez nem mehet így tovább” – mondta a séf.

A „Keverd újra, Buday” néven indult új műsora a szakácsnak a LifeTV-n, amelyben egészségtudatos és takarékos recepteket ajánl, amely kéthetente, szombatonként látható a LifeTV műsorán.  Az első rész itt látható >>

Bableves árpagyönggyel vagy brassói krumpli nélkül, zellerszárral: többek között hasonló ételekkel készül Buday Péter séf, a LifeTV legújabb műsorában. A Keverd újra, Budayban klasszikus és közkedvelt ételek készülnek, minőségi és egészséges alapanyagokból. A környezettudatosság mellett könnyen elkészíthető és pénztárcakímélő megoldásokat szeretne bemutatni Buday.

„A receptek saját fogyásom alatt születtek, ugyanis amikor elértem a 175 kilót, úgy döntöttem, hogy ez nem mehet így tovább. A megszokott ételeinket készítem a megszokott ízekben, csak az alapanyagokhoz nyúlok másképp” – kezdte Buday Péter. „Több fontos szempont alapján készítem el az ételeket. Nagyon fontos számomra a fenntarthatóság, ezért mindig igyekszem a lehető legtöbb szezonális, friss alapanyagot felhasználni. Az egészségtudatosság mellett az összetevők árát is figyelembe vettem, és mindenki számára elérhető hozzávalókkal főzöm, valamint a mai világ tempójának megfelelően, gyorsan elkészíthető recepteket mutatok be” – mondta el a sikeres séf.

Júniusban a fogyasztói árak átlagosan 1,9 százalékkal voltak magasabbak, mint tavaly ilyenkor. A legnagyobb mértékben a szeszes italok, dohányáruk, valamint az élelmiszerek drágultak: a sertéshús ára 15,7 százalékkal lett magasabb, a baromfihúsé 15,8 százalékkal csökkent.

További cikkeink...

hírlevélfeliratkozás

newsletter

tork

Chef pincer banner