Az egészséges táplálkozás szabályai folyton változnak, de a szakácsoknak ezt a szempontot sem árt szem előtt tartaniuk. Vezető séfeket kérdeztünk, hogy ők mennyire tartják szem előtt az egészséges ételeket a munkájuk során. A Nádor utcai Zing séfje szerint egy tudatos séf nem aszerint főz, hogy most éppen milyen trendek futnak – egészség a konyhákon.

Az egészséges táplálkozás szabályai folyton változnak, de a szakácsoknak ezt a szempontot sem árt szem előtt tartaniuk. Vezető séfeket kérdeztünk, hogy ők mennyire tartják szem előtt az egészséges ételeket a munkájuk során. A Bock Bisztró, a Vendéglő a KisBíróhoz és a A Séf utcája corporate chefje mondta el először a véleményét: Egészség a konyhákon.

Mióta modern tömegtársadalomban élünk, egymást követik a divatos étrendek, táplálkozási irányelvek, amit utólag a tudomány általában megcáfol, ennek megfelelően az általunk megkérdezett orvosszakértő sem tudta megmondani, hogy milyen élelmiszerek tesznek nekünk rosszat és melyek a jótékony hatásúak. Mindenesetre az ember hosszabb távon alkalmazkodik a környezetéhez, így érdemes lehet követni a helybéli étkezési hagyományokat.

A bajai után már a tiszai halleves is hungarikum, ahogyan az Egri Bikavér is, a gulyásleves és a Csabai Kolbászfesztivál a Magyar Értéktárba a került.

Százhúsz éve, 1897. február 15-én adták át a Központi Vásárcsarnokot, és a többi négy fővárosi piaccsarnokot: a nagycsarnok kezdetben nagybaniként is működött, 120 méteres alagútja volt a rakparthoz, és tilos volt a hangos kínálgatás.

A német a mexikói és a guatemalai csapat versenytáljai és tányérjai után a Széll Tamásék hústálja és vegán tányérja is felkerült a Bocuse d’Or Facebook-oldalára, és persze a negyedikként végzett csapatról készült fotó is látható.

További cikkeink...

hírlevélfeliratkozás

newsletter

trendfm

Chef pincer banner