Harmadik állomásához érkezett a Magyar Gasztro Térkép Klaszter által rendezett KMS Road Show

Hírek
Tipográfia

Harmadik állomásához érkezett a Magyar Gasztro Térkép Klaszter által rendezett KMS Road Show. A budapesti Accor Mercury Budapest City Center szállodában megtartott rendezvényen, több mint száz gasztronómiában tevékenykedő szakember vett részt.

Képviseltette magát a szakma ikonjának számító Lukács István háromszoros Oscar-díjas mesterszakács. A fiatal generáció sem maradt el, hiszen a hazai Bocuse d’Or válogatott szakmai felkészítője Vomberg Frigyes is kíváncsi volt a Kiváló Minőségű Sertéshús védjeggyel ellátott termékekre. A bemutatót jelenlétével szintén megtisztelte, Lipcsei György Imre az Agrármarketing Centrum vezérigazgató-helyettese.

A Mirbeszt cégcsoport konyhafőnöke, Blendea Károly - a szálloda kiváló konyhai személyzete segítségével - finger food rendszerben mutatta be, a KMS védjeggyel ellátott - szállodai felhasználásra kiválóan alkalmas - Borota Hús Zrt. és a Deka Union Kft. által előállított késztermékeket.

A rendezvény sikerét mi sem mutatja jobban, mint a hazai szállodaipar legnagyobb szereplőinek részvétele. A rendezvényen képviseltették magukat az Accor Pannónia Hotels, Accent Hotel, Danubius Hotels Group szállodák séfjei és beszerzői. A résztvevő szakemberek elmondása alapján, hamarosan találkozhatnak a vendégek a KMS védjegyes termékekkel a szállodák reggeliző asztalain vagy alapanyagként az ott készült, magas minőségű ételkölteményekben.

A szakmai rendezvény előadásait Gödri Zoltán a Helit Kft. ügyvezetője, az esemény házigazdája nyitotta meg. Beszédében elmondta, a Mirbeszt cégcsoport tagjaiként, elkötelezőséget éreznek a hazai kiváló minőségű alapanyagok elterjesztéséért. Az elkötelezettségüket mi sem mutatja jobban, a cégcsoport tagjai elsők között jelentkeztek auditálásra a Vágóállat és Hús Terméktanács Szakmaközi Szervezet auditációs bizottságánál. A szót Korona Zoltán a Helit Kft. munkatársa vette át, és tájékoztatta a szakembereket a termékek elérhetőségéről.

Orsolyák Zoltán a Magyar Gasztro Térkép Klaszter elnöke felhívta a szakmai résztvevők figyelmét a hazai kiváló minőségű alapanyagok fokozott felhasználására. A hazánkba látogató turisták a szállodák, éttermek asztalain találkozhatnak először a hazai minőségi termékekkel, így komoly felelősség hárul a szállodákra, hiszen ezzel akár az élelmiszeripari termékek külpiacának alakulását is befolyásolhatják. Továbbá ha a vendégeknek ízlik a szállodában, éttermekben kóstolt termék nagyobb eséllyel keresik, és vásárolják a jövőben a kiváló minőségű magyar élelmiszereket.

Kovácsné Petrik Beáta, a Szerencsi Mezőgazdasági Zrt. kereskedelmi vezetője bemutatkozó előadásában kifejtette, hogy az elsők között kapták meg a Kiváló Minőségű Sertéshús védjegyet. A védjegy eddigi sikereit látva további a Zrt. által gyártott húsipari késztermékekre is szeretnék megszerezni. A Szerencsi Mezőgazdasági Zrt. a részvevőknek egy bemutató kóstoló asztallal is kedveskedett.

A rendezvény kiváló alkalmat adott más kiváló minőségű alapanyagok és késztermékek bemutatására, például a Master Good Kft. tanyasi csirke termékeinek, a Szatmári Konzervgyár minőségi Rege termékcsaládjának, illetve a Panyolai Szilvórium Zrt. kiváló pálinkáinak.

Szabó Zsolt a Magyar Labdarúgó Szövetség által működtettet GLOBALL Sport & Wellness Hotel konyhafőnöke kéréssel fordult a szervezőkhöz - mivel a sertéshús száműzött összetevője a sportolók étkeztetésének - amennyiben a termékek hosszútávon tartják a kiváló minőségüket, illetve a beszerzésük folyamatossága sem jelent gondot, elképzelhetőnek tartja, hogy a bemutatott kiváló minőségű alapanyagok újra bekerüljenek a szállodájuk kínálatába.

A rendezvénysorozat következő állomása Komló-Sikonda, Fürdő u. 5. az Accent Szállodalánchoz tartozó,
Ambinent Hotel & Aroma SPA Welness Centrum éttermében kerül megrendezésre
2015.03.24.-én, 11 órától.

hírlevélfeliratkozás

newsletter

tork

Chef pincer banner