Kovászos tönkölykenyér az idei Szent István-napi kenyér

Hírek
Tipográfia

A fehér kenyér és a reformtermék közötti arany középutat választotta a Pedró Pékség kovásszal készített tönkölyös kenyerével, mely az idei Szent István-napi kenyér lett.  

Vajda Péter, a Pedró Pékség pékmestere az M1 aktuális csatorna keddi adásábanműsorban elmondta: ez egy hosszú érésű kovásszal készült kenyér, amely 18 százalék teljes kiőrlésű tönkölylisztet tartalmaz. Véleménye szerint ez a kenyér azért nyerhetett a versenyen, mert pékségük az arany középutat választotta, hogy a fehér kenyeret, illetve a reformterméket kedvelőknek köztes terméket kínálhassanak. Hozzátette: a tönkölybúza nagy íz- és illathatású búzafajta, és ahogy roppanósra sül a kemencében, annál nincs is vevőcsalogatóbb.
    Idén ötödik alkalommal rendezték meg a termékversenyt, amelyen 45 nevezés közül választották ki a nyertes tönkölyös kenyeret. A Pedró Pékség Kft. természetes alapanyagokból készült, vastag héjú kenyere augusztus 20. után az üzletekben is megvásárolható lesz.

(MTI)

 

hírlevélfeliratkozás

newsletter

tork

Chef pincer banner