Megvan 2015 kedvenc lángosa

Hírek
Tipográfia

A dunaharaszti Fördős Lángos nyerte az idei Vénusz Lángos Voks fődíját Véget ért a nyár és ezzel együtt az idei Vénusz Lángos Voks is.

Az idei verseny különösen izgalmasan zárult, hiszen az első és a második helyezett között szinte az utolsó pillanatban dőlt el, hogy ki állhat a képzeletbeli dobogó első illetve második fokára. A rajongók és a szerencse végül a dunaharaszti Fördős Lángos mellé szegődött, így övé lett a „Vénusz kedvenc Lángosozója 2015” cím és az 500 liter minőségi napraforgó-étolaj nyeremény.

02lángos                                                                                   
A Lángos Voks fődíjasa 1987 óta süti Dunaharaszti főterén a lángost feleségével és fiukkal együtt. Fördős Dezső elárulta, hogy szerintük mi az igazán jó lángos titka: „Én annak a híve vagyok, hogy igazán finom lángos csak minőségi hozzávalók felhasználásával készülhet. A több mint 27 éves múltunknak köszönhetően pedig szerencsére bőven volt időnk kitapasztalni, hogy milyen liszt, élesztő felhasználásával lesz jó a lángos. A sütéshez pedig már a kezdetek óta Vénuszt használok, hiszen, ahogy mondani szoktam, a Vénusz, az Vénusz” – nyilatkozta a nyertes.  
Az új szabályoknak köszönhetően ebben az évben a második és a harmadik helyezettnek sem kellett elkeserednie, hiszen ők a dobogós helyezésükön túl, 300 illetve 200 liter napraforgó-étolaj nyereményben részesülnek. A dobogó második fokára a békéscsabai Mester lángos büfé, a harmadikra pedig a Lángosos fiúk kerültek, akik Sopron és környékén egy mozgó büfében sütik a kelt tésztás finomságokat. A „Vénusz kedvenc balatoni lángosa 2015” különdíjat pedig ismételten a tavalyi nyertes, a Tihanyi Piac Placcon megtalálható Siófoki Palacsintázó nyerte. Az ő nyereménye szintén 500 liter Vénusz napraforgóolaj.

 

hírlevélfeliratkozás

newsletter

tork

Chef pincer banner