Mit kíván a magyar, ha megéhezik?

Hírek
Tipográfia

Az egyik online ételrendelési portál vizsgálta meg, milyen ételekre és receptekre kerestek rá idén leginkább a magyarok. Jellemző, hogy a toplistában kizárólag desszertek és kelt tésztás ételek találhatóak, ahogyan az is, hogy az oreós torta népszerűbb, mint valaha.

A Falatozz.hu arra volt kíváncsi, hogy a felhasználók milyen ételekre keresnek rá, amikor megéheznek. Kutatásukat a Google Trends oldalán végezték, ahol megnézték, melyek voltak a legkeresettebb 2015-ös kifejezések a Főzés és receptek kategóriában.

Cukrot és fehérlisztet akarunk minden mennyiségben
A legnépszerűbb keresőszavak mindeddig a torta, palacsinta, pizza, muffin, pogácsa, piskóta és sütemény voltak az idei évben. Sorra véve a toplistát, a Google Trends különféle táblázataiból kiderül, hogy Szigetszentmiklóson, Pápán és Veszprémben szeretnének a legtöbben tortát sütni, a legnépszerűbb ízek pedig az Oreo, az oroszkrém és a sacher. Ami a palacsintát illeti, az alap recepten kívül az amerikai és hortobágyi verziók foglalkoztatták a böngészőket, különösen Miskolcon, Debrecenben és Győrben. A pizza a legnépszerűbb főétel, ez nem okozott meglepetést senkinek sem. Az azonban igen, hogy a regionális érdeklődést tekintve legtöbbször Debrecenben, a Pest megyei Kerepesen és Szegeden írták be a keresőoldalon a pizza szót, a tészta és paradicsomszósz receptjére fókuszálva. A Falatozz.hu saját adatai szerint a hawaii, magyaros és sonkás ízvilágot szeretjük a legjobban.

A muffin a székesfehérvári, győri és miskolci böngészőket hozta leginkább lázba, az ízeket tekintve pedig a csokis, meggyes és banános verziók foglalkoztatták az édesszájúakat. A legkedveltebb sós rágcsálnivaló a pogácsa, azon belül is a sajtos, túrós és krumplis ízvilág, különösen Pécsett, Székesfehérváron és Szegeden. Piskótára torta vagy tekercs formájában, illetve meggyes, kakaós és csokis ízekre koncentrálva kerestek leginkább.

hírlevélfeliratkozás

newsletter

tork

Chef pincer banner