Letesztelték a salátamixeket: mindegyik nitrátos, de nem veszélyes

Hírek
Tipográfia

A Tudatos Vásárlók Egyesülete (TVE) 19 előrecsomagolt, fogyasztásra kész salátamix vegyi anyag-tartalmát és mikrobiológiai szennyezettségét vizsgálta.

Szupermarketekben kapható összesen 19 különféle frissfogyasztásra szánt előre csomagolt salátamixet vizsgált a Tudatos Vásárlók Egyesülete.  A vizsgált termékek között olyan zöldség keverékek szerepeltek, amelyekben magas a salátafélék aránya – írja a Tudatos Vásárló

A TVE laboratóriumi vizsgálata szerint a megvizsgált 19 termék mikrobiológiai, klorát-, nitrit- és nitráttartalom szempontjából a felnőtt fogyasztók számára biztonságosnak tekinthető: mindegyik érték a hivatalos megengedett határérték vagy az egészségügyi kockázatot jelentő érték alatt volt.

Három termékben a perklorát, öt termékben a nitrit minimális mennyiségben kimutatható volt, míg a nitrátot mindegyik termékben megtalálták.

A lista élén 9 ponttal a Tesco value friss salátakeverék végzett (gyártó: Eisberg). Második helyen 8 ponttal 2 termék osztozott: Granmix bio, és az Eisberg Tallér mix nevű terméke. Megosztott harmadik helyen 8 ponttal: 3 Eisberg termék a Bolero mix, Eisberg mix, Fitness mix és az Auchan sajátmárkás terméke a Százszorszép salátamix szerepel. Utolsó helyen pedig 6 ponttal az Eisberg Frissnass terméke volt a sereghajtó. 

hírlevélfeliratkozás

newsletter

tork

Chef pincer banner