17. alkalommal indul útjára a Magyar Termék Nagydíj® Pályázat

Hírek
Tipográfia

Az immár 17. alkalommal meghirdetett Magyar Termék Nagydíj® Pályázatban idén – Magyarország gazdasági stratégiájához igazodva – a díjazott áruk és szolgáltatások megítélésénél kiemelt hangsúlyt kap az exportorientáció. Hazánk legtekintélyesebb, önkéntes tanúsítási rendszerében 2014-ben már 31 főcsoport 53 témakörében lehet pályázni a díj elnyerésére.

 A pályázat célja az, hogy a minőség és termékbiztonság elismerésén keresztül segítse a tudatos fogyasztói választás és magatartás kialakítását hazánkban. A hiteles védjeggyel ellátott termékek felé bizalommal fordulnak a fogyasztók és felmérések alapján kimondottan keresik is azokat. A minősítések egyben a gazdaságélénkítés eszközévé is váltak, hiszen a vállalkozásokat versenyre, s így innovációra késztetik. A tanúsító védjeggyel ellátott áruk és szolgáltatások a nemzetközi piacon is versenyképesebbek, hiszen sok helyen feltétel a minőségtanúsítás, így a hazai gazdaság élénkülésén kívül az export volumenünk is bővül. A 2014-ben kiírt nagydíjra május 16-ig várják a pályázati anyagokat a szervezők.

A Magyar Termék Nagydíj® Pályázat 16 év alatt elért sikerei bizonyítják, hogy a minőség valóban hagyományt teremtett. A Pályázat 1998-ban történt meghirdetése óta közel 3000 nemzetközi színvonalú magyar áru és szolgáltatás hirdeti a hazai vállalkozások minőség iránti elkötelezettségét. A kezdetektől több mint hatszorosára emelkedett a díjazott termékek és szolgáltatások száma, csak tavaly pedig az előző évihez képest 32%-kal nőtt a nagydíjasok száma. Ez is bizonyítja, hogy a vállalatok versenyképességük megőrzésének egyik kulcsát látják abban, hogy innovatív megoldásaikkal olyan árukat és szolgáltatásokat kínáljanak, melyek a hazai minőséget elismerő szigorú pályázati követelményrendszerben már megállták a helyüket, megteremtve ezzel a lehetőséget, hogy a külföldi piacokat is meghódítsák.

 „Remélem, hogy sokan lesznek, akik tovább tudnak lépni és innovatív termékeket előállítva, vagy éppen szolgáltatásokat nyújtva képesek lesznek Európát is meghódítva hazánknak, Magyarországnak és nekünk, magyar embereknek is sikert és elismerést hozni.” – mondta Dr. Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke, a Magyar Termék Nagydíj® Pályázat fővédnöke. „Ez a civil kezdeményezés a kiírók, a szervezők elkötelezett és fáradságot nem ismerő munkájának köszönhetően a legrangosabb hazai minősítő rendszerré vált. Ma, a Magyar Termék Nagydíj® Pályázat védjegye egyet jelent a termékbiztonsággal, a magas minőséggel, s egyben szimbóluma a hazai gazdaság iránti elkötelezettségnek is”.

hírlevélfeliratkozás

newsletter

tork

Chef pincer banner