Egyedi innováció a Família tésztákban

Hírek
Tipográfia

A Famíliatészta Kft. idén ősztől a Vitale termékcsaládba tartozó, két új fejlesztésű tésztát hozott forgalomba: a teljes kiőrlésű, valamint a hazai kínálatban egyedinek számító, kalciummal és D-vitaminnal dúsított tésztákat.

A hazai tésztapiacon jelenleg az egyik legszélesebb portfolióval rendelkező szervezet a közétkeztetésben a kezdetektől jelen van és termékfejlesztései során – amelyben a Mintamenza orvos csoportja is részt vesz – kiemelten fontosnak tartja a magyar lakosság egészségi állapotának javítását. Ehhez legújabb termékeivel is szeretne hozzájárulni.

A Famíliatészta Kft. 2013-as árbevétele 676,7 millió forint volt, amelynek 60%-a a hazai, a fennmaradó 40%-a pedig elsősorban a romániai és szlovákiai eladásokból származott; 2014. első félévi árbevétele 303 millió forint volt.

A Famíliatészta Kft. számára a fogyasztói igényeknek való megfelelés a legfontosabb, ezért mindig e szemponthoz igazítva fejleszti termékeit. Száraztésztáit 100%-ban magyar, ellenőrzött alapanyagokkal, tésztaliszttel és friss tojással, mesterséges adalékanyagok és tartósítószerek nélkül állítja elő. Idén ősztől a cég a Vitale termékcsaládba tartozó, két új fejlesztésű tésztát hozott forgalomba: a teljes kiőrlésű valamint a hazai kínálatban egyedinek számító kalciummal és D-vitaminnal dúsított tésztákat. Mindkét új terméket a Mintamenza program célkitűzése és hitvallása inspirálta.

A vállalat a közétkeztetésben a kezdetektől jelen van, több mint egy éve a Mintamenza program tagja. A termékfejlesztések során – amelyben a Mintamenza orvos csoportja is részt vesz – kiemelten fontosnak tartja a magyar lakosság egészségi állapotának javítását, amelyhez új termékeivel is szeretne hozzájárulni.

Az International Pasta Organisation (IPO, Nemzetközi Tészta Szervezet) adatai alapján 2009-2012 között Magyarország a tésztafogyasztás mennyiségét tekintve mindig az első 15, legtöbbet fogyasztó ország között szerepelt. A legutóbbi IPO felmérés alapján (2012) egy magyar ember átlagosan 7,5 kg száraztésztát fogyaszt el évente, ami az országos fogyasztást tekintve közel 74 000 tonnát jelent.

hírlevélfeliratkozás

newsletter

tork

Chef pincer banner