Az MVI csatlakozott a Kiváló Minőségű Sertéshúsok és Mangalica termékek programjához

Hírek
Tipográfia

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete 2014. december elején csatlakozott a „Magyarországon előállított Kiváló Minőségű Sertéshúsok és Mangalica Termékek Kóstolója éttermek és szállodák bevonásával” elnevezésű programhoz.

A program célja, hogy minél több hazai étterem és szálloda kínáljon kiváló minőségű magyar sertéshúsból készített ételeket vendégeinek.

A kormányzat szintén támogatja a minőségi magyar élelmiszerek előállítását, hiszen a sertéságazatot stratégiai kérdésnek tekintik: húsz évvel ezelőtt 10 millió sertést tenyésztettek az országban, 2012-re ez a szám 3 millió alá csökkent, a következő időszakban 6-7 millió sertés tartására szeretnék felfuttatni az ágazatot. A Kiváló Minőségű Sertéshús védjegy rendszer működtetése elősegíti, hogy az ágazat megfelelő minőségű terméket állítson elő.

Eddig 50 szálloda és vendéglátóhely jelezte részvételi szándékát a 15 millió forintból megvalósuló programban.

A programról bővebben a www.gasztroterkep.hu oldalon olvashat.

hírlevélfeliratkozás

newsletter

tork

Chef pincer banner