Kiváló Minőségű Sertéshúsok és Mangalica Termékek Kóstolója és workshop

Hírek
Tipográfia

A Magyar Gasztro Kontroll Kft. pályázatának pozitív elbírálása után, programsorozatot indított a kiírt pályázati cél maximális sikeréért.

I. Kiváló Minőségű Sertéshúsok és Mangalica Termékek Kóstolója program éttermek és szállodák bevonásával.

Az I. program célja: KMS védjegyes és mangalica alapanyagokból hagyományos és újraértelmezett ételek elkészítésének, megalkotásának ösztönzése a magyar vendéglátó ipar szakértőinek bevonásával.

A programra több mint ötven étterem és szálloda küldte be menüajánlatát.

A kóstoló menüsort kínáló Szállodákról és éttermekről információt a www.gasztroterkep.hu honlapon találhatnak az érdeklődők, illetve a hamarosan kiadásra kerülő "Finomságok malacból gasztronómiai térkép 2015" kiadványban. Az programban résztvevő éttermek és szállodák honlapjukon folyamatosan helyezik ki a program internetes bannerét. A jövő héten már minden étterem postai úton megkapja a megkülönböztető utcafronti matricát. Hamarosan elérhető lesz a kiadvány mobil applikációja.

A menüsorban felhasználásra kerülő KMS védjeggyel ellátott sertéshús termékeket az éttermek és szállodák a Mirbeszt csoport országosan 8, a VHT által auditált nagykereskedésétől beszerezhetik. Azok az éttermek, akik mangalica termékekből készítenek menüsort a felmérésünk szerint csak eredeti mangalica terméket illetve saját tenyésztésű állatokból származó húsféleségeket használnak fel. A szállodák tekintetében kevés teljes menüsor forgalmára számítunk, viszont előny a reggeli illetve félpanziós svédasztalokon hamarosan megjelenő KMS védjeggyel ellátott késztermékek felhasználása. A késztermékekből több szálloda  konyhafőnökei kaptak kóstolót, melyről pozitívan nyilatkoztak.

A menüsort az éttermek 2015 feb. 1-től 2015. március 31-ig kínálják étlapjukon.

A jelentkezett szállodák és éttermek közlése szerint akkor hajlandóak a program ideje után is használni a KMS védjegyes termékeket (tekintettel a később kialakuló magasabb árra), amennyiben megmarad a megkülönböztetés (auditáció kötelezettség), illetve a húsipar felől érkező áruk folyamatos ténylegesen kiváló minősége.

A hirdetési kampányt 2015.02.06-tól indítjuk: Facebook, IRÁNY MAGYARORSZÁG.hu, stb.

 

II.KMS Workshop

A Workshop célja:

Megismertetni a hazai gasztronómiában érdekelt vállalkozások beszerző és kereskedő szakembereivel a Magyarországon előállított kiváló minőségű sertéshúsok és mangalica termékek védjeggyel rendelkező termékekeit, azok felhasználási módját és segíteni a kereskedelmüket.

Workshop helyszíne: Fenyves Szálloda és Konferencia-központ ****

Workshop időpontja: 2015. 02.17.

Cím: Baktalórántháza, 41. főút, 27 km kő

Tervezett létszám: 100-150 fő

A rendezendő Workshop alkalmat ad a hazai gasztronómiai szereplők és a húsiparban dolgozók könnyebb egymásra találására, problémás kérdések megoldására, az új termékek megismertetésére, közvetlen kereskedelmi kapcsolatok kialakítására. A Workshopon részt vesz a Magyar Szakács Olimpiai válogatott.

A pályázat keretein belül 4 minta kóstolót tartunk az ország területén:

1. Fenyves, Baktalórántháza, Február 25. 16.00
(Meghívottak az MNGSZ és az MVI éttermi tulajdonos tagjai Borsod, Szabolcs, Szolnok, Heves megyék)

2. Munkácsy Hotel, Békéscsaba, Március 4. 11.00
(Meghívottak az MNGSZ és az MVI éttermi tulajdonos tagjai Budapest, Nógrád, Komárom, Győr –S Megyéből)

3. Accor Pannonia Budapest City,  Március 10. 11.00
(Meghívottak az MNGSZ és az MVI éttermi tulajdonos tagjai Békés, Hajdú, Bács-kiskun megye)

4. Pécs, Március 18. 11.00
(Meghívottak az MNGSZ és az MVI éttermi tulajdonos tagjai Baranya, Vas, Veszprém)

 

 

 

 

 

hírlevélfeliratkozás

newsletter

tork

Chef pincer banner