Elvitték a S.Pellegrino aranyérmét Sándor Rodrigo elől

Hírek
Tipográfia

Az amerikai Mitch Lienhard  nyerte a S.Pellegrino Young Chef 2016 szakácsversenyt, amelyben részt vett Sándor Rodrigo is, aki a kelet-európai régiós elődöntőt megnyerve jutott a fináléba.

Az izgalmas milánói döntőt követően, az egyesült államokbeli Mitch Lienhard győzött a S.Pellegrino Young Chef 2016 nemzetközi szakácsversenyen. Mentora, Dominique Crenn tanácsainak is köszönhetően, fűszeres naranccsal és jamgyökrérrel készült grillezett kacsából álló győztes táljával Lienhardnak sikerült kiemelkednie a 20 fős mezőnyből, kiérdemelve a világ legjobb fiatal séftehetségének járó elismerést. 

A S.Pellegrino – amelyet hazánkban a Central Europe Mineral Water Holding tulajdonában lévő Kékkúti Ásványvíz Zrt. forgalmaz – által rendezett rangos nemzetközi verseny döntőjét követően Lienhard elmondta:

„Ez hihetetlenül izgalmas; úgy éreztem, készen állok erre a pillanatra, de erre nem lehet igazán felkészülni. Eksztázisban vagyok."

A döntő során, mialatt bemutatta tálját a zsűrinek, Lienhard kiemelte: az étel jellegzetes, égett avar- és juharillata szülőhazájára, Michigan államra emlékezteti.

Mitch Lienhard teljesítményével lenyűgözte a héttagú, világhírű séfekből álló zsűrit, amelynek tagja volt David Higgs, Carlo Cracco, Gaggan Anand, Elena Arzak, Mauro Colagreco, Wylie Dufresne és Roberta Sudbrack. Döntésüket az öt “Aranyszabály” alapján: az összetevőket, a technikát, az eredetiséget, a szépséget és a tál üzenetét figyelembe véve hozták meg. A Young Chef 2016 díjátadó ünnepséget gálavacsora követte, amelyet az utolérhetetlen Massimo Bottura, az olasz Osteria Francescana étterem – amely 2016-ban az első helyezést érte el A Világ 50 legjobb éttermének listáján – séfje készített.

A döntő show-ját itt lehet megtekinteni. 

Az idei döntőn két különdíjat is átadtak: a tradicionális elemeket a leginkább kortárs módon bemutató tálat, az “Acqua Panna Kortárs Tradíció Díjat” az olasz Alessandro Salvatore Rapisarda vehette át. Első alkalommal adták át továbbá a legerőteljesebb koncepcióért járó “S.Pellegrino Inspiráló Üzenet” közönségdíjat, amelyre a www.finedininglovers.com oldalon szavazhattak a versenyt követők, és amelyet végül  a latin-amerikai régiót képviselő Daniel Nates érdemelt ki. 

Sándor Rodrigo a verseny magyar résztvevőjeként, a júliusban Bukarestben megrendezett kelet-európai régiós megmérettetés győzteseként jutott be a milánói döntőbe. Az elődöntő során a zsűrit a tökéletes technikai kivitelezés mellett az is lenyűgözte, hogy a magyar versenyző mangalicapofából, karamellizált karfiolpüréből, mazsolaszószból és cékla tortelliniből álló táljával képes volt üzenetet közvetíteni.

hírlevélfeliratkozás

newsletter

tork

Chef pincer banner