Bocuse d'Or: Kiderült, miből választhatnak Széll Tamásék

Hírek
Tipográfia

Újabb információk csöpögtek a versenyről: közzétették a páncélos tengeri herkentyűk listáját, amelyből választhatnak a versenyzők.

Újabb részleteket hoztak nyilvánosságra a Bocuse d'Or januári döntőjének alapanyagaival kapcsolatban. Eddig csak azt lehetett tudni, hogy a húsétel alapanyaga a Bresse-i csirke, valamint a shellfish (szabad fordításban tenger gyümölcsei) lesz, most azonban ez utóbbit szűkítették is. Eszerint a csirkéhez a következőket lehet párosítani: langusztin, kék homár, amerikai homár, folyami rák és gambas – derül ki a Magyar Bocuse d'Or Akadémia közleményéből.

A Bresse-i csirke. Harminc évvel ezelőtt, az első Bocuse d'Or versenyen is ez volt az alapanyag, így szinte várható volt, hogy a 2017-es világversenyre is "visszatér". 2007-ben különben a magyar csapat trainere, Rasmus Kofoed is Bresse-i csirkével szerezte meg bronzérmét a versenyen. A Bresse-i csirke a franciaországi Bresse tartomány emblematikus haszonállata, amely kimondottan igényli a szabadtartást. A vágás előtti időszakban tejjel itatják, igazi "boldog" csirke, piros taréjjal, fehér tollal és kék lábbal.

A januári Bocuse d'Or döntővel kapcsolatban folyamatosan derülnek ki újabb és újabb részletek. Amit már biztosan lehet tudni, hogy Széll Tamás és a magyar csapat az első versenynapon száll ringbe, azaz 2017. január 24-én. Bár az első nap a zsűri óvatosabban pontoz, az mégis szerencsésnek mondható, hogy a magyar csapat ételei aznap utolsóként kerülnek a bírák elé.

A Bocuse d'Or versenyszabályzatában minden alkalommal történnek változtatások, és ez alól a 30. évfordulós verseny sem kivétel. Fontos változás, hogy a januári versenyen a húsételnél nem kell tálat és tányért is csinálni, hanem mindennek a tálra kell kerülnie. Ennek előnyei és hátrányai is vannak. Utóbbiak közé tartozik, hogy a tál legnagyobb átmérője nem haladhatja meg a 90 cm-t, és erre kell rákerülnie 14 adag ételnek.

 

hírlevélfeliratkozás

newsletter

tork

Chef pincer banner