Kirúgták a séfet, aki azt állította, hogy húst adott vegánoknak

Hírek
Tipográfia

A Derbyben található Littleover Lodge Hotel séfje a neten viccelődött azzal, hogy titokban húst főz vegán vendégeknek, de rossz vége lett.

Alex Lambert az Instagramon egyre keményebb vitát folytatott a vegetáriánus életmódról, amikor azt találta írni, hogy a személyes kedvenc elfoglaltsága, hogy állati eredetű termékeket főz vegán vendégeknek. A 30 éves séf aztán később elmondta, hogy ez nem volt igaz, csak a vegán vitapartnere úgy felhúzta, hogy így akart visszavágni – derül ki az Independent cikkéből.

Ennek ellenére a feldühödött vegetáriánusok a világ minden tájáról kommentáradatot zúdítottak a szállodára, és az online minősítésekben is komoly visszaesést okozott az incidens. Ennek hatására a séfet először a vezetőség felfüggesztette, majd közölték, hogy a megszüntették a munkaviszonyát.

A MailOnline szerint a vizsgálat során semmiféle bizonyítékot nem találtak arra, hogy a szakács valóban tett volna olyat, amit a kommentje során állított, de a munkaadónak elég volt annyi is, hogy Lambert rossz hírét keltette a szállodának. Elbocsátása után a szakács kijelentette, hogy az internetes hozzászólása teljes hülyeség volt, amellyel a hotel menedzsere is maradéktalanul egyetértett.

A Wikipédia szerint a veganizmusnak több típusa van. Az étrendi vegán (vagy szigorú vegetáriánus) az, aki kihagyja az étrendjéből az állati termékeket (nemcsak a húst és halat, hanem a tejtermékeket, tojást, és gyakran a mézet is, továbbá egyéb állati eredetű anyagokat). Az etikai vegán vagy vegán életmódú kifejezést gyakran alkalmazzák olyan emberre, aki nemcsak vegán étrendet követ, hanem a vegán filozófiát élete egyéb területeire is kiterjeszti. Egy másik használt kifejezés a környezetvédelmi veganizmus, ami az állati termékek elutasítására azon az alapon utal, hogy az állatok ipari méretű kizsákmányolása ártalmas a környezetre és nem fenntartható.

hírlevélfeliratkozás

newsletter

tork

Chef pincer banner