Most lesz igazán izgalmas a Bocuse d’Or

Hírek
Tipográfia

Az első nap délutánjára megteltek a lelátók, és svájci órának megfelelően ment a szervezés, de nekünk magyaroknak Széll Tamás versenynapja lesz az igazán érdekes, és persze eredményt is szerdán hirdetnek.

Széll Tamás nyolcadikként kezd főzni a magyar boxban. A második napon Hollandia, Olaszország, Oroszország, Svájc, Horvátország, Franciaország, Belgium, Dánia, Svédország séfje száll ringbe. A verseny első napján, kedden az izlandi, az osztrák, a norvég, a bolgár, a finn, a német, az észt, a spanyol, a brit és a török csapat főzött. A haltányért szerdán fél kettőtől kezdik kóstolni, a hústálakat 14:05-től. Háromnegyed négyig le is zajlik majd a kóstolás, míg az ünnepélyes eredményhirdetés délután hatkor kezdődik. Ekkor derül ki, hogy ki lesz az a 11 szakács, aki mehet a lyoni döntőre jövőre.

A versenyt itt lehet élőben követni. Florent Suplisson, a Bocuse d’Ort szervező GL Events gasztronómiai igazgatója szűk körben lapunknak is elmondta, a világdöntőben érdekelt szakácsok közül többen is eljöttek, így a brazil nyertes, az ázsiai döntő japán győztese, de aki nem tud eljönni személyesen az biztos, hogy követi az online közvetítést. Halott egy olyan szakácsról is aki, a Csendes-óceáni-Ázsiai térség versenyének online közvetítését az autóban mobilon nézte, de külön felhívta a figyelmét aztán, hogy többet ne tegyen ilyen életveszélyes dolgot.

Itt egy kis ízelítővideó, amelyen a norvég séf egy munkájának egy perce látható:

hírlevélfeliratkozás

newsletter

tork

Chef pincer banner