Idén 284 szálláshely és 140 étterem, pincészet, büfé, cukrászda csatlakozott a Nyitott Balaton őszi akcióhoz, amelynek keretében november 10-ig több mint száztíz programot szerveznek - közölte a Balatoni Turizmus Szövetség (BTSZ) szerdán az MTI-vel.

    Az idén 11. alkalommal megszervezett akció középpontjában a balatoni borok, ételek és aktív programok állnak - ismertette Fekete Tamás, a BTSZ alelnöke a közleményben.
    Az összefogás célja annak bizonyítása, hogy van miért a Balatonhoz utazni ősszel is, az egész régiót átfogó kampányt a szüreti időszakhoz és a Márton napi eseményekhez igazították - tette hozzá.
    A BTSZ programajánlója szerint a szeptember eleji szüreti mulatságokkal kezdődő őszi akció idején minden hétvégére jut egy-egy balatoni fesztivál. Ilyen például a siófoki Sör és Csülök Fesztivál, az Alsóörsi Horgásznap és Halfőző Verseny, a Gyenesi Íz-lelő gasztrotúra, a siófoki Halfesztivál, a balatonföldvári Töklámpások éjszakája, a Tök jó Zalakaroson programsorozat, vagy a Márton-napi családi fesztivál Hévízen.
    A Balaton körül több helyen szerveznek vezetett kerékpáros- és gyalogtúrákat is, amelyeket összekötöttek pecsét-gyűjtő, tókerülő élménytúrával - mondta Fekete Tamás.
    A programokról további részletek a nyitottbalaton.hu oldalon találhatók.

 

mti